1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTÖS GENEL SEKRETERİ ELCİL’DEN AÇIKLAMA
KTÖS GENEL SEKRETERİ ELCİL’DEN AÇIKLAMA

KTÖS GENEL SEKRETERİ ELCİL’DEN AÇIKLAMA

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, son günlerde parası ödenmediği için okulların elektriklerinin kesilmeye başlandığını ifade ederek, “Halkın ortak kullanım alanlarının ve okulların elektriğini kesmek çözüm değildir” ded

A+A-

ELCİL: “SON GÜNLERDE PARASI ÖDENMEDİĞİ İÇİN OKULLARIN ELEKTRİKLERİ KESİLMEYE BAŞLANDI”

“HALKIN ORTAK KULLANIM ALANLARININ VE OKULLARIN ELEKTRİĞİNİ KESMEK ÇÖZÜM DEĞİL”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, son günlerde parası ödenmediği için okulların elektriklerinin kesilmeye başlandığını ifade ederek, “Halkın ortak kullanım alanlarının ve okulların elektriğini kesmek çözüm değildir” dedi.

Elcil yaptığı yazılı açıklamada, “Öncelikle elektriği kesilmesi gerekenler yıllardan beri borcunu ödemeyen üniversite baronları, TC’li sermayedarların işletmeleri ve bu rejimin bakanlıklarıdır” dedi.

Açıklamasında trafik kazaları, gıda güvenliğinin yetersizliği ve kanser gibi konulara değinen Şener Elcil, sağlık ve eğitim hizmetlerinden parası olanların yararlandığı bir düzen yaratıldığını iddia etti.

Elcil, Elektrik Kurumu’nu kapatmak ve yandaşlara peşkeş çekmek için yoğun uğraş verildiğini iddia ederek, şunları kaydetti:

“Bu çerçevede üniversite baronlarına, TC’li otel patronlarına ayrıcalık yaratan, devlet kurumları ve belediyelerden tahsilat yapmayan, AKSA şirketine kapitülasyon benzeri alım garantisi veren, işbirlikçi hükümetler ve TC yetkilileri, yenilenebilir enerji sistemlerinin kurulması için ihtiyaç olan tüzüğün çıkmasını da engellemektedirler. Kıbrıslı Türklere ait her şeyi rant elde etmek için bir yatırım alanı olarak gören TC’li yetkilileri ve onların yerli işbirlikçilerinin Kıbrıslı Türkleri yok etmeye dönük girişimlerinin farkındayız. Her gün ‘egemenliğim, devletim’ diyenlere hatırlatmak isteriz ki güvenli trafiği, elektriği, suyu, sağlığı, eğitimi, sosyal güvencesi, adaleti olmayan, insanına değer vermeyen devlet, devlet değildir!...”      

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.