1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTÖS GREV VE EYLEMİNE DEVAM EDİYOR
KTÖS GREV VE EYLEMİNE DEVAM EDİYOR

KTÖS GREV VE EYLEMİNE DEVAM EDİYOR

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Haspolat İlkokulu ve Lefkoşa Vakıf Anaokulu’nda 08.00 – 12.40 arası grev uyguladı.

A+A-

SENDİKA, HASPOLAT İLKOKULU İLE LEFKOŞA VAKIF ANAOKULU’NDA BUGÜN 08.00-12.40 ARASI GREV YAPTI

ELCİL: “KAOSTAN ÖZEL OKULLAR NEMALANIYOR AMA BUNUN SUÇLUSU BİZ DEĞİLİZ”

Lefkoşa, 8 Eylül 16 (T.A.K): Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Haspolat İlkokulu ve Lefkoşa Vakıf Anaokulu’nda 08.00 – 12.40 arası grev uyguladı.

Öğretmenler eylemi Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı önüne de taşıdı. KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil burada Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) açıklamalarda bulundu.

Elcil, eğitim yılının sorunlarla başladığını söyleyerek, daha önce Bakanlığa sundukları 17 maddelik sorunlar ve öneriler paketinin tümden reddedildiğini anlattı ve bu sorunların çözümüne yönelik hiçbir gelişme olmadığını söyledi.

“İSTEDİĞİMİZ, BAKANLIK YASALARI ÇALIŞTIRSIN”

Elcil, Eğitim bakanlığı’ndan isteklerinin yasaların çalıştırılması olduğunu belirterek, Haspolat’taki müdür hakkında disiplin soruşturması beklediklerini, Vakıf Anaokulu’nda mazeret izni bitmesine rağmen izinsiz yurtdışına giden ve “geçen yıl hiç çalışmamış” öğretmenin de korunmaya devam ettiğini ifade etti.

“ÖĞRETMEN VE SINIF EKSİĞİ VAR”

Okullarda ciddi anlamda bina sorunları olduğunu dikkati çeken Elcil, okullara yazılmaların sürdüğünü, Necati Taşkın İlkokulu’nda 1. sınıfta sınıf ve öğretmen ihtiyacı bulunduğunu, Girne’de ilkokullarda sınıf ve öğretmen eksikliği olduğunu kaydetti.

“DEMİRLERİ ÇÜRÜYEN KOLONLARA SIVA YAPILIP KAPATILIYOR”

Çağlayan İlkokulu okulun kolonlarının çatladığını oraya iki yapıcı ustası gönderilerek içerisindeki çürümüş demirlere bakılmaksızın “onarın ve kapatın” denildiğini bildiren Elcil, mevcut zihniyetin sorunları çözme değil; sorunları devam ettirmeye yönelik olduğunu kaydetti.

“SUÇLUSU BİZ DEĞİLİZ”

Elcil, kaostan nemalananın özel okullar olduğunu bildiklerini fakat suçlunun kendileri olmadığını kaydederek, çocukların sağlıklı güvenli ve öğretmenli sınıflarda eğitim almasını istediklerini ifade etti.

“GREV YARIN DA DEVAM EDECEK”

Haspolat İlkokulu ve Vakıf Anaokulu’nda 08.00-12.40 arasında greve gittiklerini hatırlatan Elcil, grevin yarın da devam edeceğini, hükümet tarafından bir açılım olmazsa Bayram sonrasına da sarkacağını ve bu okulların açılmayacağını, söz konusu okullarda grev yapan öğretmenleri Eğitim bakanlığı önüne getireceklerini belirtti.

“BAŞBAKAN BİZİMLE RANDEVUYU GEREKÇE GÖSTERMEDEN İPTAL ETTİ”

Bir aydan beri bekledikleri Başbakandan randevu talebinin dün olumlu karşılanmasının ardından, 12.00’de gerçekleşmesi beklenen kabulün 11.00’de Başbakan tarafından gerekçe gösterilmeden  iptal edildiğini söyleyen Elcil, “Demek ki hükümet Eğitim Bakanı’nın yaptığı çarpık ve sorumsuz uygulamaları kendisi de üstleniyor, dolayısıyla bizim muhatabımız da bundan sonra sadece Eğitim Bakanı değil, ayrıca Sayın Özgürgün’dür de. Bunu da kamuoyunun bilgisine getirmek isterim” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.