1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. KTÖS: “HAKSIZLIKLARLA MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
KTÖS: “HAKSIZLIKLARLA MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

KTÖS: “HAKSIZLIKLARLA MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

KTÖS MECLİS ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

A+A-

KTÖS: “HAKLIMIZIN HAKLARINA SAHİP ÇIKMAYA VE HAKSIZLIKLARLA MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), sadece eğitim sektöründeki sorunlara karşı değil, ülkenin her alanında yaşanan sıkıntılara karşı sesini yükselttiğini ve yükseltmeye devam edeceğini belirterek, Kıbrıs Türk halkının haklarına sahip çıkmaya ve haksızlıklarla mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı.

KTÖS Başkanı Güven Varoğlu, KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ve sendikanın diğer üyeleri ile birlikte bugün Cumhuriyet Meclisi önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını KTÖS Eğitim Sekreteri Mustafa Özhür okudu.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, basın açıklaması sırasında, bundan 4 yıl önce Meclis önünde yapılan bir eylemde “yaya geçidinden geçtiği ve serbest geçidi engellediği için eylemden 40 gün sonra polis tarafından kendisine ceza kesildiğini ve bu konudaki mahkemenin 4 yıl sürdüğünü” ifade ederek, bu davada beraat ettiği konusunda Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nden verilen karar kağıdını basına dağıttı.   

ktoss.jpg

Elcil ile diğer yetkililer, bu konuda polisi eleştirerek, polisin “fuzuli” işlerle uğraştığını savundu ve yine yaya geçidinden geçerek, kendisine ceza kesen polisi protesto etti.

KTÖS Başkanı Güven Varoğlu da, sendika olarak sadece eğitimle değil, hayatın her alanında yaşanan sıkıntılara karşı seslerini yükseltmeyi sürdüreceklerini belirterek, Kıbrıs Türk toplumu için mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Varoğlu, ülkede ciddi bir trafik problemi yaşandığını, bunun cezasını da insanların çektiğine işaret ederek, hükümetin bir an önce trafikte önlem alması gerektiğini, çünkü yol kalmayan ülkede trafik cezalarının artırılması ve kameraların çoğaltılmasıyla çözüm bulunamayacağını söyledi. 

KTÖS’ün basın açıklamasını okuyan eğitim sekreteri Mustafa Özhür de, trafiğin bir “terör” haline geldiğini ve hızla can almaya devam ettiğini ifade ederek, hükümetin ve bazı derneklerin trafiğin iyi yönde olduğu açıklamalarını eleştirdi.

ktos.jpg

Özhür, hükümetin, trafikte yaşanan sıkıntılara önlem almak yerine “memleketin olur olmaz yerine trafik kameraları dikerek halkı haraca kesmeyi bir başarı olarak gördüğünü” iddia ederek, halkın “orantısız cezalarla” hayatından bezdirildiğini kaydetti.

“Point to point” ve “seyyar” kameralarla yapılanın “soygun” olduğunu öne süren Özhür, “trafik cezaları ile halkı soymanın bir güzel örneğinin de, son alınan lüks BMW araçlar” olduğunu savundu.

Altyapı, eğitim ve denetimin trafiğin üç altın kuralı olduğuna dikkat çeken Özhür, ülkede, trafik levhaları, yol çizgileri, aydınlatma, emniyet korkuluğu alt ve üst geçitler, aydınlatılmış yaya geçitleri, düzgün çalışıp trafiği akışkan hale getiren çember ve ışıklar, kaldırımlar, bisiklet yolları, park yerleri ve düzgün yüzeye sahip yolların bulunmadığını, önem verilmediğini savundu, eğitim sistemine, trafik eğitiminin sokulmasını istedi.

Özhür, yetkililerin, trafik cezalarını, trafikte yaşanan sorunları çözmekte tek çıkış yolu olarak gördüğünü belirterek, “Bilinmelidir ki, baskılar bizi yıldıramaz. Bu halkın haklarına sahip çıkmaya ve haksızlıklarla mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.