1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTÖS İLE KTOEÖS CUMHURBAŞKANLIĞI ÖNÜNDE EYLEM YAPTI
KTÖS İLE KTOEÖS CUMHURBAŞKANLIĞI ÖNÜNDE EYLEM YAPTI

KTÖS İLE KTOEÖS CUMHURBAŞKANLIĞI ÖNÜNDE EYLEM YAPTI

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ile Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), “Eğitim Şurası kararları ile ilgili KTÖS önünde eylem yapanlara cevap vermek amacıyla” bugün Cumhurbaşkanlığı önünde eylem yaptı.

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ile Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), “Eğitim Şurası kararları ile ilgili KTÖS önünde eylem yapanlara cevap vermek amacıyla” bugün Cumhurbaşkanlığı önünde eylem yaptı.

Eyleme, Güç-Sen, Çağ-Sen, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Baraka, YKP ve Kıbrıs Havaları Derneği destek verdi.

GÖKÇEBEL

Eylemde ilk konuşmayı yapan KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, şurada eğitim ve pedagojik formasyon adına alınan 5 yüze yakın karar olduğunu dile getirerek, “Belki de tarihi kararlar olduğunu iddia ettiğimiz eğitime yön verecek birçok karar içermesine rağmen içlerinden bir kararı alıp, hem de topluma yalan söyleyerek, değiştirerek çarptırarak özellikle şövenist, ırkçı ve barış düşmanlarının malzeme yapmasını ve bunların arkasında yönlendiren, destekleyen anlayışı kınamak için buradayız” dedi.

ELCİL

Ortak basın açıklamasını okuyan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil de, “dini inançlar ve milli duygular üzerinden siyaset yapanların ülkeyi getirdikleri durumun ortada olduğunu” savundu.

“İnsanımızın kanı ve gözyaşından geçinen, bölünmüşlükten beslenen bu din ve milliyetçilik tüccarları, ülkemizin bölünmesinin ve insanlarımızın yaşadığı acıların temel sorumlusudur. Eğitim Şurası’nda alınan kararları bahane ederek öğretmenlere ve sendikalarımıza saldıranların art niyetli oldukları aşikardır” ifadelerini kullanan Elcil, “tarih kitaplarının barışa yönelik olarak yeniden düzenlenmesine bile karşı olanların sendikanın önüne gelerek eylem yapmalarının anlamlı olduğunu” kaydetti. Elcil açıklamasında, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu “barış düşmanlarını” kendilerine karşı eylem yapmaya yönlendirmekle eleştirdi.

“Kıbrıs’ta yıllardan beri oynanan provokasyon oyunlarına” alet olmamaları için tüm duyarlı örgütlere çağrıda bulunmak istediklerini kaydeden Elcil, Kıbrıs’ta çözümün iki toplumun kardeşçe yaşayabileceği iki toplumlu, iki bölgeli, tek egemenliği, tek vatandaşlığı ve tek uluslararası kimliği olan bağımsız birleşik federal Kıbrıs ile gerçekleştirileceğini ileri sürdü. Elcil, “Bu konu imza ile uluslararası olarak bağlanmıştır” dedi.

KKTC KARADENİZ KÜLTÜR DERNEĞİ’NE KINAMA...

Elcil bu arada, KKTC Karadeniz Kültür Derneği yetkililerinin Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) Müdürü Neriman Saygılı’yı ziyaretleri sırasında dernek başkanı Turan Büyükyılmaz’ın yaptığı konuşmada kullandığı, “İçimizden birinin bu göreve gelmesi bize apayrı bir mutluluk verdi” ifadesinin “tamamen ırkçılık olduğunu” iddia ederek, bunu kınadı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.