1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTÖS ile KTOEÖS: Öğretmenler mağdur edildi
KTÖS ile KTOEÖS: Öğretmenler mağdur edildi

KTÖS ile KTOEÖS: Öğretmenler mağdur edildi

KTÖS ile KTOEÖS: Öğretmenler mağdur edildi

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ile Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) hükümetin Göç Yasası olarak bilinen yasa üzerinde yaptığı çalışmalar hakkında basın toplantısı düzenledi..

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil, seçim yasaklarına az bir süre kala hükümetin göç yasası olarak bilinen yasa üzerinde bir takım düzenlemelere gittiğini söyledi.

Elcil, ancak yasanın sadece memurlarla ilgili kısmında değişiklik yapıldığını söyledi. Elcil, öğretmenlerin mağdur olmasına neden olan bu çalışmalara kendilerinin çağrılmadığını muhalefetinde bu duruma sessiz kaldığını savundu.

Elcil, ‘hükümet kapalı kapılar arkasında bu konuyu hallederken muhalefet edenler ki meclis başkanı muhalefetin bir temsilcisidir. Meclisin alt komitesine bu yasa geldiği zaman göç yasasından öğretmenlerin de mağdur olduğu bilinmesine rağmen bizi çağırmadılar ve bilgi vermediler. Sadece memurlarla ilgili mağduriyetin giderilmesi ile ilgili çalışma yaptılar.’ dedi.

Toplantının sonunda Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Selma Eylem basın açıklamasını okuyarak, hükümetin bu eyleminin seçim yatırımı gibi göründüğünü öne sürdü. 

BRTK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.