1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. KTÖS, KOLEJ GİRİŞ SINAVLARININ KALDIRILMASINI İSTEDİ
KTÖS, KOLEJ GİRİŞ SINAVLARININ KALDIRILMASINI İSTEDİ

KTÖS, KOLEJ GİRİŞ SINAVLARININ KALDIRILMASINI İSTEDİ

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, “öğretmenleri, öğrencileri ve velileri maddi ve manevi baskı altına alan” kolej giriş sınavlarının kaldırılmasını istedi.

A+A-

Elcil, yaptığı yazılı açıklamada, seviye belirleme adı altında yapılan kolej sınavını “edilgen bireyler ve hasta bir toplum yaratmaktan öteye hiçbir amacı olmayan ve toplumumuzu maddi manevi olarak sömüren sınav” olarak tanımladı.

Yarışmacı sınavların kaldırılması için mücadele etmekte kararlı olduklarını kaydeden Elcil, Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) hükümet olmasıyla tekrardan başlatılan kolej sınavlarından çocukları korumanın şart olduğunu savundu.

Elcil, “Arkadaşını geçmeye çalışan, bu nedenle bencilleşen, paylaşmayı bilmeyen bireyler yetiştiren eğitim sistemimiz, ancak ruhen hasta bir toplum yaratmaktan öte başarı gösterememektedir. Öğretmenleri, öğrencileri ve velileri maddi ve manevi baskı altına alan kolej giriş sınavları kesinlikle kaldırılmalıdır” dedi.

Bu uygulamanın hiçbir bilimsel açıklaması olmadığını ileri süren Elcil, şöyle devam etti:

“Devletin görevi, her bireye parasız ve nitelikli eğitim vermektir. Okullar arasında ayırım yaparak başarılı, başarısız diye okulları sınıflandırmak ve yarışmacı sınavdan yeterli puan almayanları kaderi ile baş başa bırakmak insana hakarettir. Bu çerçevede devleti yönettiğini iddia edenleri eğitimin devletin asli görevi ve sorumluluğu olduğunu hatırlatır, parası olanın en iyi eğitimi aldığı olmayanın ise cehalete mahkum edildiği bir sistemi tekrardan reddettiğimizi duyururuz”

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.