1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTÖS MALİYE BAKANLIĞI’NDA EYLEM YAPTI
KTÖS MALİYE BAKANLIĞI’NDA EYLEM YAPTI

KTÖS MALİYE BAKANLIĞI’NDA EYLEM YAPTI

2011 yılından sonra göreve başlayan öğretmenlerden oluşan bir grup, Maliye Bakanlığı’na giderek eylem yaptı.

A+A-

2011 SONRASI GÖREVE BAŞLAYAN ÖĞRETMENLERDEN OLUŞAN GRUP, BİNA İÇİNE GİREREK SLOGANLAR ATIP PANKART AÇTI, BAKANI PROTESTO ETTİ
 
MALİYE BAKANI’NA DİLEKÇE VERİLDİ

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) üyesi, 2011 yılından sonra göreve başlayan öğretmenlerden oluşan bir grup, Maliye Bakanlığı’na giderek dilekçe sundu ve eylem yaptı.

Eylemciler, Maliye Bakanlığı binası içinde “geçici çalışmaya hayır”, “eşitlik adalet”, “eşit işe eşit ücret” sloganları atıp, düdükler ve alkışlarla bakanı protesto etti. Eylemciler, bakanlıkta, “Eşit işe eşit ücret” yazılı pankart açtı.

Eylemciler, önce taleplerini içeren dilekçelerini bakanlık yetkililerine sundular ardından dilekçelerin alındığına ilişkin belgeyi almak için bakanlık binasında beklediler ve bu sırada da protestolarını sürdürdüler.

Eyleme, öğretmenlerin yanı sıra KTÖS Başkanı Semen Saygun, KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (TÜRK-SEN) Başkanı Arslan Bıçaklı da katıldı.

Eylemcilerin, Maliye Bakanlığı’na teker teker dilekçelerini vererek, alındığına ilişkin yazıyı almalarının ardından eylem sona erdi.

DİLEKÇE BAKANLIĞA VERİLDİ

Eylem yapan öğretmenler tarafından verilen dilekçede, Maliye Bakanı’na, “eşit işe eşit ücret prensibine saygılı olma, öğretmenlerin atanabilmesi için yeterli kadro yetkisi verme, 2015 yılı devlet bütçesi hazırlanırken gerekli ödenek bütçeye konarak, Göç Yasası olarak nitelenen Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş -Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nı ortadan kaldırması” çağrısı yapıldı.

Dilekçede, “ ’Emek en yüze değerdir’ diyerek hükümete gelen bir partinin Maliye Bakanı olarak geçmiş hükümetlerin yasallaştırdığı ve partinizin değiştirme sözü verdiği ‘Göç Yasası’ diye bilinen ‘Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş -Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’ mağduru olduğumuzu ifade etmek istiyorum” ifadesine yer verildi.

ELCİL: “YASA KEYFİ UYGULANIYOR”

Eylemde konuşma yapan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, “Göç Yasası” olarak nitelenen Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş -Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nın özellikle kamuda ve yarı devlet olan kurumlarda çalışanları sıkıntıya soktuğunu belirtti.

Yasa ile birlikte maaşlarda yüzde 41 oranında azalma yaşandığını, yasal hakların da geri alınmaya çalışıldığını söyleyen Elcil, yasanın yarattığı “yıkımın” ortadan kaldırılmasının önemli olduğunu belirtti.

Bu çalışanlara Ders Yılı Hazırlık Ödeneği’nin de iki yıldan beri ödenmediğini anımsatan Elcil, yasanın keyfi uygulandığını iddia etti.

Yasanın geçici çalışmayı teşvik ettiğini savunan Elcil, yüzlerce işsiz öğretmenin görev beklediğini, istihdam yapılmadığını iddia etti.

Elcil, “Yapılanlar mali tedbir değil, siyasi dayatmadır. Kıbrıslı Türklerin göç etmesini teşvik eden bir uygulamadır. Maliye Bakanlığı da bunları iletmek için buradadır. Taleplerimizi her ilettiğimiz yerde, bu işi engelleyenin Maliye Bakanı olduğu söyleniyor” dedi.

Polisin eylem sırasındaki uygulamalarından da rahatsız olduklarını söyleyen Elcil, “Polis toplumsal eylemlere kendini tanıtıcı üniforma ile katılmalıdır. Burada polisin keyfi uygulaması var” diye konuştu.

Elcil, eylemlerinin barışçı olduğunu belirtti.

İkiyüzlü siyasete karşı olduklarını söyleyen Elcil, hükümeti eleştirdi.

Göç Yasası olarak nitelenen Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş -Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nın “kaynak olmadığı için değiştirilemeyeceğinin” söylendiğini kaydeden Elcil, kaynak yaratmanın mümkün olduğunu belirtti.

BIÇAKLI: “EYLEMLER DEVAM EDECEK”

Eylemde bir konuşma yapan TÜRK-SEN Genel Başkanı Arslan Bıçaklı da, Göç Yasası olarak nitelenen Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş -Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’ndan kaynaklanan sıkıntılara dikkat çekti.

Bıçaklı, yasanın geri çekilmemesi halinde, eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.