1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTÖS, MİLLETVEKİLLERİNİ GÖREVE ÇAĞIRDI
KTÖS, MİLLETVEKİLLERİNİ GÖREVE ÇAĞIRDI

KTÖS, MİLLETVEKİLLERİNİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Şener Elcil, “Göç Yasası” olarak nitelediği “Kamu Çalışanlarının Aylık ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasa Önerisinin” yarın Meclis’te görüşülmesi için milletvekillerini göreve çağırdı.

A+A-

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, “Göç Yasası” olarak nitelediği “Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasa Önerisinin” yarın Meclis’te görüşülmesi için milletvekillerini göreve çağırdı.

Meclis oturumuna katılan milletvekillerini selamlarken, oturuma katılmayarak “görevini suistimal eden” milletvekillerini protesto eden Ekcil, yarınki Meclis oturumunu, iptal edilmemesi halinde, izleyeceklerini belirtti.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Elcil, sözkonusu yasayı ortadan kaldırmaya yönelik Demokrat Parti Ulusal Güçler Milletvekili Dr. Hakan Dinçyürek’in hazırlayıp, Meclis’e sunduğu yasa önerisine ivedilik alınmasıyla ilgili girişimin, Meclis’in nisap sağlayamaması sonucu yarına ertelendiğini kaydetti.

“Bir vekilin Meclise gidip, oturuma katılmamasının nedeni ne olabilir?” diyerek milletvekillerini eleştiren Elcil, “Her seçim döneminde halka vaatler vererek oy toplayan, hükümete gelince verdikleri sözleri unutan siyasi partiler bir kez daha önemli bir sınavdan geçti” dedi.

Elcil, siyasi parti ve milletvekillerini belediye seçim süreci için “kapı kapı” dolaşmalarını eleştirerek, “yasa yapıcıların yasalara uymaması, görev yerine gitmeyerek, görevini suiistimal etmesini” halkın takdirine bıraktıklarını dile getirdi.

Elcil, şöyle devam etti:

“Göç Yasası’nın ortadan kalkmasına yönelik yapılacak her girişimin Kıbrıslı Türklerin yararına olacağı açık ve nettir. Muhalefetteyken yasayı ‘mali disiplin’ olarak niteleyip reddeden CTP-BG ile yasayı ‘Kıbrıslı Türklerin varlığına dönük bir saldırı’ olarak kabul eden DP-UG, Meclis içerisinde bulunmalarına rağmen oturuma katılmayarak, nisabın sağlanmamasının baş sorumluları olmuşlardır.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.