1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTÖS O OKULDAKİ GREVİ KALDIRDI
KTÖS O OKULDAKİ GREVİ KALDIRDI

KTÖS O OKULDAKİ GREVİ KALDIRDI

KTÖS o okuldaki grevi kaldirdi

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), İskele Maarif Anaokulu’nda 8 gündür devam eden grevi kaldırdığını açıkladı.

Sendika, öğretmen eksikliğini gidereceğini ifade eden Eğitim Bakanlığı’na 1 Aralık’a kadar süre verdiğini ve iyi niyet göstergesi olarak grevi askıya aldığını duyurdu.

KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş, konuyla ilgili açıklamasında, 84 öğrencinin devam ettiği İskele Maarif Anaokulu'nda mevcut öğretmenlerle 3 sınıfta eğitim-öğretim verilmeye çalışıldığına işaret etti.

Maviş, iş yükünün angaryaya dönüşmesi ve öğretmen eksikliğinin bakanlık tarafından tamamlanmaması nedeniyle İskele Maarif Anaokulu'nda  uyarı grevi başlattıklarını ve 8 gün 08:00-10:00 saatleri arasında uyarı grevine devam ettiklerini belirtti.

Burak Maviş, şöyle devam etti:

“19 Kasım günü sendikamız ve okul aile birliği olarak eylemi Eğitim Bakanlığı önüne taşımamız neticesinde Eğitim Bakanlığı ile yüz yüze görüşülmüş ve Eğitim Bakanlığı sendikamız, öğretmenimiz ve ailelerimiz huzurunda okulun öğretmen eksikliğini gidereceğini ifade etmiştir. Bu anlamda sendikamız öğretmen eksikliğinin tamamlanması için  Eğitim Bakanlığı'na 1 Aralık Salı günü'ne kadar süre vermiş ve iyi niyet göstergesi olarak grevini askıya almıştır. İş bu antlaşmanın gereğinin Eğitim Bakanlığı tarafından yerine getirilmemesi halinde demokratik eylem hakkımızı öğretmenlerimiz ve okul aile birliği ile işbirliği içinde yeniden kullanacağız.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.