1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTÖS ÖĞRETMEN EKSİLİĞİNİN DEVAM ETTİĞİNİ KAYDETTİ
KTÖS ÖĞRETMEN EKSİLİĞİNİN DEVAM ETTİĞİNİ KAYDETTİ

KTÖS ÖĞRETMEN EKSİLİĞİNİN DEVAM ETTİĞİNİ KAYDETTİ

KTÖS Öğretmen Eksiliğinin Devam Ettiğini Kaydetti

A+A-

KTÖS, öğretmen eksikliğinin devam ettiğini, çocukların öğretmen eksikliği ve kalabalık sınıflardan dolayı fırsat eşitsizliğine uğradığını, öğretmenlerin angarya çalıştırıldığını savundu.

KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş, yazılı açıklamasında, öğretmen eksikliği konusunda başta sendika olmak üzere, öğretmenler, okul aile birliklerinin çok söz söylediğini, eylem yaptığını ifade ederek, Eğitim Bakanlığı’nın sorumluluğunu kabul edip 19 Kasım itibarı ile sorunları çözeceğini ifade ettiğini, ancak sorunların çözülmediğini dile getirdi.  Maviş, özetle şöyle dedi:

“Hükümet edenlere ve Eğitim Bakanlığı’na hatırlatırız ki öğretmen eksikliği olan okulların sorunları çözülmemiştir. 2016 yılına öğretmen eksikliği ile girmek istemediğimizi açık ve net ifade ediyoruz.

Sevgili CTP-UBP Hükümeti, eğitim bir haktır, öğretmen eksikliği ise bu hakkı eşitsizliklerle sekteye uğratmaktadır. “Öğretmen atamalarını yapacağız” diyenlerin sözünde durması itibarınızı artıracağı gibi, durmaması ise sizleri de itibarsızlaştıracaktır.

Bu anlamda İskele Maarif Anaokulu, Alasya İlkokulu, Polatpaşa İlkokulu, Barış İlkokulu, Çatalköy İlkokulu(part-time), Türkmenköy İlkokulu (part time), Hamitköy İlkokulu (part-time) Mormenekşe İlkokulu (part time), Gönendere Şht. Salih Terzi İlkokulu (part time), Özgürlük İlkokulu(part-time), Kurtuluş İlkokulu, Tatlısu İlkokulu’nda eksikliğinin devam ettiğini; Kumyalı İlkokulu, Büyükkonuk İlkokulu’nda birleştirilmiş sınıf sorununun aşılamadığını; Yedikonuk İlkokulu, Beyarmudu İlkokulu, Ziyamet İlkokulu ve Yedidalga İlkokulu’nda dört yaş öğretmeni olmadığını; Vadili İlkokulu, Esentepe İlkokulu, 23 Nisan İlkokulu, Karaoğlanoğlu İlkokulu ve Şht. Hasan Cafer İlkokulu’nda kalabalık sınıflarda eğitim verildiğini hatırlatırız.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.