1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTÖS:’’ ÖĞRETMENLER ATANMAYA BAŞLADI’’
KTÖS:’’ ÖĞRETMENLER ATANMAYA BAŞLADI’’

KTÖS:’’ ÖĞRETMENLER ATANMAYA BAŞLADI’’

KTÖS:’’ Öğretmenler Atanmaya Başladı’’

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Milli Eğitim Bakanlığı’nın “usulsüz yaptığı atamaları” geri çekerek, Öğretmenler Yasası’nda belirtilen niteliklere sahip ilkokul, okulöncesi ve özel eğitim öğretmenlerini atamaya başladığını kaydetti.

KTÖS: “BAKANLIK GEREKLİ NİTELİKLERE SAHİP İLKOKUL, OKULÖNCESİ VE ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLERİ ATAMAYA BAŞLAMIŞTIR”

“EĞİTİM BAKANLIĞI YETKİLİLERİNİN YANLIŞTAN DÖNMESİ TOPLUMSAL UZLAŞI AÇISINDAN OLUMLU BİR ADIMDIR”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Milli Eğitim Bakanlığı’nın “usulsüz yaptığı atamaları” geri çekerek, Öğretmenler Yasası’nda belirtilen niteliklere sahip ilkokul, okulöncesi ve özel eğitim öğretmenlerini atamaya başladığını kaydetti.

KTÖS, Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin yaptığı yanlıştan dönmesinin; toplumsal uzlaşı açısından olumlu bir adım olduğunu vurguladı ve bu gibi yanlış adımlara karşı mücadeleye devam edeceğini belirtti.

KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş yazılı açıklamasında, ülkedeki herkesin yasalar önünde eşit ve yasalara uyma ödevi olduğuna işaret etti.

Maviş, bu çerçevede sendika olarak eğitim- öğretim döneminin ikinci yarısının başında Eğitim Bakanı’nın Ceza Yasası’nın 1. Bölümü’nde ifade edilen maddelere uygun davranmadığını tespit ettiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

“Bu anlamda sendikamız Eğitim Bakanlığı’nın geçici öğretmen görevlendirme konusunda, Eğitim Bakanı’nın yapmış olduğu atamaların neticesinde Öğretmenler Yasası’nın 16. Maddesi’ne göre alanında mezun ilkokul, okul öncesi ve özel eğitim öğretmenlerinin ‘haklarını haleldar etmek veya kamunun zararına sebep olmak veya kendisine veya başkalarına menfaat sağlamak amacıyla, görevinin gereklerine aykırı hareket ettiğini’ ve ‘kamu personeli istihdam edilmesi konusunda yetkiye sahip olup, ilgili mevzuatın istihdam usulüyle ilgili gereklerini yerine getirmeksizin istihdam yaptığını’ belirlemişti.

Sendikamız Eğitim Bakanı’nı Öğretmenler Yasası’nın 10 (A) 2. Maddesini ihlal ederek, Ceza Yasası’nın 105. ve 106. Maddelerine göre görevini kötüye kullandığı konusunda uyarmış ve yapılan yanlıştan geri dönülmesi konusunda ısrarcı olmuş ama Eğitim Bakanı ise durumu geçiştirmişti.

Sendikamızın uyarılarını dikkate almayan Eğitim Bakanı hakkında Avukat Öncel Polili 18 Şubat Perşembe günü savcılığa ve  polise suç duyurusunda bulunarak çözümü hukuk ile arama yolunu seçmiştir.

Polisin yapmış olduğu tahkikat sonucunda haklılığımız ispatlanmış ve Eğitim Bakanlığı yapmış olduğu usulsüz atamaları geri çekerek, Öğretmenler Yasası 10 (A) 2. maddesinin felsefesine ve 16. maddesinde belirtilen niteliklere sahip ilkokul, okulöncesi ve özel eğitim öğretmenleri atamaya başlamıştır.

Eğitim Bakanlığı yetkililerinin yanlıştan dönmesi toplumsal uzlaşı açısından olumlu bir adımdır. Bu ve bunun gibi kamu görevini kötüye kullanma olaylarının tekrarının olmama, benzer olayların çözümüne emsal olması ve yasaların uygulanmasının kimsenin uhdesinde olmadığını ifade etmek adına Ceza Yasası gıyabında mücadelemize devam edeceğiz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.