1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTÖS, ÖZEL EĞİTİM İÇİN YÜRÜYÜŞ GERÇEKLEŞTİRDİ
KTÖS, ÖZEL EĞİTİM İÇİN YÜRÜYÜŞ GERÇEKLEŞTİRDİ

KTÖS, ÖZEL EĞİTİM İÇİN YÜRÜYÜŞ GERÇEKLEŞTİRDİ

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), özel eğitimle ilgili sorunları ve taleplerini dile getirmek için Gazimağusa’da farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdi.

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS),  özel eğitimle ilgili sorunları ve taleplerini dile getirmek  için  Gazimağusa’da farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdi.

DAÜ giriş kapısından  başlayan yürüyüş MAGEM’de son buldu.

ELCİL

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil yaptığı açıklamada, sosyal devlet anlayışının parasız, bilimsel, demokratik eğitim hakkını her vatandaşına eşit şekilde ulaştırmakla yükümlü olduğunu belirterek,  “Yasalarda yazan bu ibare, hükümetlerin eğitime yeterince kaynak ayırmaması ile erişimi engellenir hale dönüşmüştür” dedi.

Gelmiş geçmiş hükümetlerin “plansızlık ve beceriksizliklerinden” en çok çocukların zarar gördüğünü iddia eden Elcil, özel eğitimle ilgili olarak bugüne kadar ciddi bir çalışma yapılmadığını,  özel eğitimin ülkenin kanayan yaralarından biri haline geldiğini belirtti.

Yasaları olmadığı için özel eğitime gereksinimli bireylerin eğitim hakkından eşit şekilde yararlanamadığını savunan Elcil, “Sendikamızın bu yasayı gönüllü olarak hazırlamasına rağmen, hükümet,  yasallaşması için adım atmamakta, özel eğitim alanı ve özel eğitime gereksinimi olan bireyler paravan derneklerin ve vakıfların suistimallerine açık bırakılmaktadır” dedi.

Hükümet edenlerin  özel eğitimle ilgili sorunlardan kaçtığını,  gerekli yatırımları yapmadıklarını , okulların “kendi yağı” ile kavrulduğunu belirten Elcil, “Bilet, gazete satarak, sponsor arayarak özel eğitim okullarının yaşatılması mümkün değildir” ifadesini kullandı.

Elcil, işsiz özel eğitim öğretmenleri görev beklerken, özel eğitim okullarının öğretmen eksikliğiyle boğuştuğunu söyledi.

 Elcil, eğitimin ciddi bir iş olduğunu ve yatırım gerektirdiğini belirterek, devletin tasarruf mantığıyla özel eğitime yatırım yapmamasının kabul edilemez olduğunu kaydetti.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.