1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTÖS, ÖZEL EĞİTİMİN TALEPLERİ İÇİN YÜRÜYECEK
KTÖS, ÖZEL EĞİTİMİN TALEPLERİ İÇİN YÜRÜYECEK

KTÖS, ÖZEL EĞİTİMİN TALEPLERİ İÇİN YÜRÜYECEK

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), özel eğitimle ilgili sorunları ve taleplerini dile getirmek için yarın Gazimağusa’da farkındalık yürüyüşü gerçekleştirecek.

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS),  özel eğitimle ilgili sorunları ve taleplerini dile getirmek için yarın Gazimağusa’da farkındalık yürüyüşü gerçekleştirecek.

KTÖS’ten yapılan açıklamaya göre, saat 14.00’te DAÜ giriş kapısından (Salamis yolu) başlayacak yürüyüş MAGEM’de son bulacak.

Duyarlı tüm kesimlerin  katılmaya davet edildiği yürüyüşün ardından LTB Latin Orkestrası konser verecek.

KTÖS Örgütlenme Sekreteri Burak Maviş, sosyal devlet anlayışı gereği, devletin   parasız bilimsel,  demokratik eğitim hakkını her vatandaşına eşit şekilde ulaştırmakla yükümlü olduğunu belirterek,  hükümetlerin eğitime yeterince kaynak ayırmaması nedeniyle eğitime erişimin engellenir hale geldiğini savundu.

Maviş, gelmiş geçmiş hükümetlerin “eğitimdeki plansızlıklarından ve beceriksizliklerinden “ en çok çocukların zarar gördüğünü savunarak, hükümetleri özel eğitimle ilgili ciddi çalışma yapmamakla suçladı.

Özel Gereksinimli Bireyler Eğitim Yasası olmaması nedeniyle özel eğitime gereksinimli bireylerin eğitim hakkından  eşit şekilde yararlanamamakta olduğunu kaydeden Maviş,  sendika olarak yasayı gönüllü olarak hazırlamalarına rağmen , devletin hiçbir kademesinin  yasallaşması için adım atmadığını ileri sürdü.

ktoss-001.jpg

TAK

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.