1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTÖS UYARI GREVLERİNİ ASKIYA ALDI
KTÖS UYARI GREVLERİNİ ASKIYA ALDI

KTÖS UYARI GREVLERİNİ ASKIYA ALDI

KTÖS iyi niyet göstergesi olarak uyarı grevlerini askıya aldı.

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), sendikanın sabırlı ve haklı mücadelesi sonucu öğretmen eksikliklerinin giderilmesi konusunda çalışmaların hızlandığını, sorunların çözülmesi adına, iyi niyet göstergesi olarak 13 Kasım Çarşamba gününe kadar uyarı grevlerini askıya aldıklarını açıkladı.

KTÖS Örgütlenme Sekreteri Burak Maviş yaptığı yazılı açıklamada, “Bu süre içinde Hükümetin öğretmen eksikliğinden doğan sorunları çözmesi için adım atmasını beklemekteyiz” diyerek,  sorunların çözüme kavuşmaması halinde, demokratik eylem haklarını kullanmaktan çekinmeyeceklerini belirtti.

Maviş, “İlkokullarda  53 kadrolu öğretmen, ortaöğretimde de 96 kadrolu öğretmen ihtiyacımız, Haziran ayından beri belli olmasına rağmen, ilkokullara 26, ortaöğretime de 49 kadro vererek, her okula yarım öğretmen anlayışı güden gerici zihniyet, eğitim ve öğretmen düşmanı olmaktan ileri gidememiştir” dedi.

Emekli, hasta, doğum izinli veya yurtdışında eğitimde olan öğretmenlerin yetkilerini geciktirmek, vermemek veya öğrenci artışı, görev yoğunluğundan dolayı olan ihtiyacı görmemenin insani olmadığını vurgulayan Maviş, “Eğitim sayılarla yönetilen bir disiplin değil, insan hakkıdır. Bir bakanın insan haklarına aykırı davranması kadar kötü bir deneyim olmasa gerek” ifadelerini kullandı.

TAK

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.