1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTÖS YARIN 6 OKULDA GREV YAPACAK
KTÖS YARIN 6 OKULDA GREV YAPACAK

KTÖS YARIN 6 OKULDA GREV YAPACAK

KTÖS, yarın, 6 okulda uyarı grevi yapacak.

A+A-

KTÖS, yarın, Paşaköy Eşref Bitlis İlkokulu, Yedidalga İlkokulu, Gemikonağı Erdal Abit İlkokulu, Şht. Doğan Ahmet İlkokulu, Çatalköy İlkokulu ve Karşıyaka İlkokulu’nda uyarı grevi yapacak.

Sendika “sorunların çözümsüzlüğüne dikkat çekmek için” yapacağını duyurduğu grevi, 11:20- 12:40 saatleri arasında  gerçekleştirecek.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, yaptığı yazılı açıklamada, okulların açılmasının üzerinden bir buçuk ay geçmesine rağmen, bazı okullarda öğretmen eksikliklerinin giderilmemesi nedeniyle eğitimde devlet eliyle  fırsat eşitsizliği yaratıldığını savundu.

“Emekli olan, yurtdışına eğitime giden, hastalık veya doğum izninde olan, öğrenci nüfus artışı olan ve çalışma ortamı yoğunluğu olan okulların öğretmen eksikliği sorunlarının çözümü için sendikanın iyi niyet ve sabır ile yürütmüş olduğu çalışmaların, eğitimde tasarruf yapma mantığı ile hareket eden Maliye Bakanlığı tarafından çıkmaza sürüklendiğini” ileri süren Elcil, eğitim ve sağlığın birer insan hakkı olduğunun ve tasarruf mantığı ile hareket edilebilecek bir alan olmadığının yetkililere defaatle anlatılmasına karşın,  sayılarla uğraşanların insan hakkı konularından anlamadıklarının gözlemlendiğini iddia etti. Elcil şunları öne sürdü:
“Eğitimde fırsat eşitsizliği ortamı yaratan öğretmen eksikliklerine karşı duyarsız kalan CTP-BG/DP-UG Hükümeti’nin “Sin de gulle geçsin” zihniyeti ile sorunları görmezden gelmesi ve bununla beraber öğretmen eksikliklerinin giderilmesi inisiyatifinin, yasalara aykırı davranan  Maliye Bakanlığı’na bırakılması ve Eğitim Bakanlığı’nın sorunların çözümü konusunda ısrarcı davranmaması artık kabul edilemez.”

Sorunların çözümü için adım atılmaması durumunda grevde olan okulların sayısının artırılacağını da bildiren Şener Elcil, okulların sahipsiz olmadığını, sorunların çözümü için demokratik eylem hakkını kullanacaklarını kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.