1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTÖS YARIN 9 OKULDA GREV YAPACAK
KTÖS YARIN 9 OKULDA GREV YAPACAK

KTÖS YARIN 9 OKULDA GREV YAPACAK

KTÖS eğitimdeki sorunlara dikkat çekmek için yarın da ülkenin farklı yerlerindeki 9 ilkokulda uyarı grevi yapacak.

A+A-

ELCİL: “SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ADIM ATILMAMASI HALİNDE GREVDE OLAN OKUL SAYISINI ARTIRACAĞIZ”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) eğitimdeki sorunlara dikkat çekmek için yarın da saat 11.20 ile 12.40 arasında, ülkenin farklı yerlerindeki 9 ilkokulda uyarı grevi yapacak.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil,  hükümetin devlet okullarında greve gidilmesi sürecine sessiz kaldığını ileri sürerek, hükümetin eğitimdeki sorunları çözmek için adım atmadığını iddia etti.

Elcil, bugün yaptığı yazılı açıklamada, “Okulların sahipsiz olmadığını hatırlatır, sorunların çözümü için demokratik eylem hakkımızı kullanacağımızı kamuoyu ile paylaşırız” diyerek uyarı grevine gideceklerini söyledi.

Şener Elcil, yarın saat 11.20 – 12.40 saatleri arasında 9 ilkokulda uyarı grevi yapacaklarını açıkladı.

Elcil, grev yapılacak okulları şöyle sıraladı:

“Paşaköy Eşref Bitlis İlkokulu, Yedidalga İlkokulu, Gemikonağı Erdal Abit İlkokulu, Şehit Doğan Ahmet İlkokulu, Çatalköy İlkokulu, Karşıyaka İlkokulu, Güzelyurt Barış İlkokulu, Polatpaşa İlkokulu ve 23 Nisan İlkokulu”

“GREVDE OLAN OKUL SAYISINI ARTIRACAĞIZ”

Elcil, hükümetin eğitimdeki sorunların çözümü için adım atmaması halinde grevde olan okul sayısını artıracakları  uyarısında da bulundu.

Açıklamasında, Maliye Bakanı Zeren Mungan’ın Türkiye Cumhuriyeti Elçiliği’nden talimat aldığını iddia eden Elcil,  “Mungan, okulların açılmasının üzerinden iki aylık bir süre geçmesine rağmen doğum izinli, emekli, yurtdışı izinli ve hastalık izinli öğretmenlerin yerine öğretmen vermemek için direnmektedir” dedi.

Eğitime ayrılan bütçenin yüzde 75’ini özel okullara ve özel üniversitelere verildiğini ileri süren Şener Elcil,  “Bu anlayış, devlet okullarının niteliğinin düşürülmesi için elinden geleni ardına koymamaktadır. Okulların greve gitmesine kadar varan bir sürece sessiz kalan CTP-BG ve DP-UG hükümeti sorunu çözmek için adım atmadığı gibi sadece laf üretmektedir” iddialarına yer verdi.

“HÜKÜMET SİYASİ DURUŞUNU ORTAYA KOYMAKTADIR”

Şener Elcil açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

“Tasarruf adı altında eğitimin katleden anlayışın bu ülkeyi yönetmeye hakkı yoktur.

Parası olanı özel okullara yönlendiren, parası olmayanı da kendi haline terk eden bir zihniyet öğretmen düşmanlığı yapıyor demektir.

202 camiye 480 imamı layık gören CTP-BG ve DP-UG Hükümeti okullara öğretmen vermeyerek siyasi duruşunu ortaya koymaktadır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.