1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTÖS, YARIN BAKANLIK ÖNÜNE GİDİLECEĞİNİ DUYURDU
KTÖS, YARIN BAKANLIK ÖNÜNE GİDİLECEĞİNİ DUYURDU

KTÖS, YARIN BAKANLIK ÖNÜNE GİDİLECEĞİNİ DUYURDU

KTÖS, grevdeki okulların okul aile birlikleriyle birlikte yarın Milli Eğitim Bakanlığı önüne gidileceğini duyurdu.

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), grevdeki okulların okul aile birlikleri ve Büyükkonuk İlkokulu Okul Aile Birliği temsilcileriyle birlikte yarın saat 10.30’da  Milli Eğitim Bakanlığı önüne gidileceğini duyurdu.

KTÖS Örgütlenme Sekreteri Burak Maviş, Alasya Vakıf Anaokulu, Alasya İlkokulu, Gülenyüzler Anaokulu, Şht. Osman Ahmet İlkokulu ve Fikri Karayel İlkokulu’ndaki grevlere yarın da 08.00-12.00 saatleri arasında  devam edileceğini bildirdi.

Maviş, bu okullardaki grevlerin öğretmen eksikliği giderilinceye kadar devam edeceğini,  Yeniboğaziçi İlkokulu’ndaki devam eden inşaatın tamamlanmaması halinde bu okulda da eyleme gidileceğini açıkladı.

Maviş, “Yarım asır önce her altı öğrenciye bir öğretmen vererek toplumumuzu eğitime teşvik eden anlayış, siyasilerin elinde yarım asır sonra okullarımıza öğretmen sağlayamayacak duruma düşürülmüştür” ifadelerini kullandı.

Eğitim ve sağlığın  insan hakkı olduğunu, tasarruf anlayışına tabi tutulamayacağını yineleyen Maviş,  21. yüzyılda çocukların öğretmensiz bırakılmasının  hiçbir ekonomik akla sığmadığını kaydetti.

Maviş, dört yaş grubu eğitimini  yaygınlaştıracağını bildiren Eğitim Bakanlığı’nın, Ziyamet İlkokulu, Beyarmudu İlkokulu,  Yedikonuk İlkokulu ve Yenierenköy İlkokulu’na okul öncesi öğretmeni vermeyerek bu sınıfların kapanmasına, Yedidalga İlkokulu’na öğretmen vermeyerek  sınıfların açılmasına engel olduğunu ileri sürdü.

Maviş,  Büyükkonuk İlkokulu ve Kumyalı İlkokulu’nda sınıf sayıları yeterli olmasına rağmen  öğretmen verilmeyerek öğrencilerin  birleştirilmiş sınıflarda okumalarına neden olunduğunu savundu.

Maviş, “idareten eğitim anlayışını” reddettiklerini kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.