1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTÖS YARIN MECLİS ÖNÜNDE EYLEM DÜZENLEYECEĞİNİ AÇIKLADI
KTÖS YARIN MECLİS ÖNÜNDE EYLEM DÜZENLEYECEĞİNİ AÇIKLADI

KTÖS YARIN MECLİS ÖNÜNDE EYLEM DÜZENLEYECEĞİNİ AÇIKLADI

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), yarın Meclis önünde eylem düzenleyeceğini açıkladı.

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), yarın Meclis önünde eylem düzenleyeceğini açıkladı.

“Göç Yasası” diye adlandırdıkları kamu çalışanlarının maaş ve özlük haklarıyla ilgili yasanın yarattığı ileri sürülen “sosyal ve ekonomik eşitsizlikler, çalışanlar arasındaki anomaliler ve ayrımcılığa” karşı düzenlenecek protesto eylemi, saat 09.30’da başlayacak.

KTÖS, yaptığı açıklamada,  “‘Göç Yasası’ndan etkilenen tüm çalışanları ve yasaya karşı onurlu duruş sergileyen tüm siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütlerini Meclis önüne davet ediyoruz” dedi.

KTÖS Örgütlenme Sekreteri Burak Maviş, yazılı açıklamasında, Ankara Hükümeti tarafından gönderilen ve UBP Hükümeti tarafından Meclis’ten geçirilen “Göç Yasası”nın,  bir yandan çalışanlar arasında ekonomik, sosyal ve demokratik eşitsizliği inşa etmeye devam ederken, diğer yandan  Kıbrıslı Türklerin varlığını, kimliğini tehdit ettiğini savundu.

Yasa’nın yürürlüğe girdiği tarihten günümüze üç yıl geçtiğini belirtip  yasanın yarattığı fakirleştirme, sosyal eşitsizlik ve adalet kavramının yoksunluğunun ülkenin her yanında hissedildiğini ileri süren Maviş, “Yasa’nın yürürlüğe girmemesi için toplumla birlikte mücadele eden DP ve CTP bugün mecliste büyük çoğunluğu oluşturmakta ve hükümet ortağı olarak, ülkenin geleceği ile ilgili kararlar üretmektedirler” dedi ve iki parti başkanının muhalefetteyken yasaya karşı yaptıkları açıklamaları anımsattı.

Maviş, “CTP-BG – DP-UG Hükümeti’ne açık çağrımız, muhalefette iken söylem ve eylemleri ile karşı oldukları bu yasanın bir an önce ortadan kaldırılması için çalışma başlatmalarıdır” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.