1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTÖS YETKİLİLERİ “GÖÇ YASASI” KONUSUNDA ERHÜRMAN’LA GÖRÜŞTÜ
KTÖS YETKİLİLERİ “GÖÇ YASASI” KONUSUNDA ERHÜRMAN’LA GÖRÜŞTÜ

KTÖS YETKİLİLERİ “GÖÇ YASASI” KONUSUNDA ERHÜRMAN’LA GÖRÜŞTÜ

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP/BG) Milletvekili, Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi Başkanı Tufan Erhürman, Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş -Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nın yarattığı...

A+A-

ERHÜRMAN: “YASANIN YARATTIĞI ADALETSİZ DURUMU ‘AŞINDIRMAK’ İÇİN ÇALIŞACAĞIM”

VAROĞLU: “YASA, ÇALIŞMA BARIŞINI BOZUYOR”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP/BG) Milletvekili, Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi Başkanı Tufan Erhürman, Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş -Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nın yarattığı eşitsizliğin kabul edilemez olduğunu ifade ederek, yasanın yarattığı adaletsiz durumu “aşındırmak” için çalışacağını söyledi.

Güven Varoğlu Başkanlığı’ndaki Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) heyeti bugün “Göç Yasası” olarak nitelendirdikleri Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş -Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’yla ilgili, Cumhuriyet Meclisi’nde, Tufan Erhürman ile bir araya geldi.

VAROĞLU: “YASA ÇALIŞMA BARIŞINI BOZUYOR”

KTÖS Başkanı Güven Varoğlu görüşmede yaptığı konuşmada, Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş -Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nın hukuk, adalet ve eşitlik içermeyen bir yasa olduğuna işaret ederek, konuyla ilgili bir dizi görüşme yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Dışarıdan dayatıldığını söylediği yasanın aynı işi yapanlar arasında ayrımcılık yaratarak çalışma barışına darbe vurduğunu belirten Varoğlu, yasanın değiştirilmesini istedi.

“Eşit işe eşit ücret istiyoruz” diyen Varoğlu, yasayla ilgili yaptığı çalışmayı Erhürman’a sundu.

ERHÜRMAN: “YASANIN YARATTIĞI ADALETSİZ DURUMU ‘AŞINDIRMAK’ İÇİN ÇALIŞACAĞIM”

Erhürman da Anayasa’nın 8’inci maddesinde geçen eşitlik ilkesine dikkat çekerek, Yasa’daki düzensizliğin yarattığı eşitsizliğin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Yasa’nın olduğu gibi kaldırılacağı şeklinde bir söz veremeyeceğini, böyle bir durumun bütçede ciddi yansımaları olacağını dile getiren Erhürman, Yasa’nın yarattığı adaletsiz durumu “yey yer aşındırarak” eşit işe eşit ücretin verildiği bir ortam yaratmak için çalışacağını söyledi.

Öğretmenlerin ödenek ve tahsisatları “aşındırılabilecek” konulara iyi bir örnek olduğunu ifade eden Erhürman, gelinen noktada daha fazla maaş alana ödenek verilirken az maaş alana ödenek verilmediği bir durum oluştuğunu kaydetti.

Erhürman bu konuda mücadelenin adım adım verilmesi gerektiğini belirtti.

Yasa’nın özel sektörde çalışmayı özendirmek için çıkarıldığını, ancak bunun kamuda çalışmayı insanlık dışı hale getirmek yerine özel sektör çalışanlarına toplu iş sözleşmesi gibi haklar tanınarak yapılması gerektiğini söyleyen Erhürman, ödenek ve tahsisatlar gibi konulardan başlayarak yasayı “aşındırmak” için çalışacağını ısrarla yineledi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.