1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTÖS, ZAMLARI VE HÜKÜMETİ PROTESTO ETTİ
KTÖS, ZAMLARI VE HÜKÜMETİ PROTESTO ETTİ

KTÖS, ZAMLARI VE HÜKÜMETİ PROTESTO ETTİ

KTÖS, zamları ve “TC patentli paketi gizlemeye yönelmekle” suçladığı hükümeti protesto etti.

A+A-

KTÖS, zamları ve “TC patentli paketi gizlemeye yönelmekle” suçladığı hükümeti protesto etti. 

Sendika, ayrıca, İhtiyat Sandığı Fonu’nun hükümetlerin ve Yönetim Kurulu’nun yanlışları yüzünden hızla batmaya doğru götürüldüğünü savundu.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, yaptığı açıklamada, çalışanlara yıllardan beri maaş artışı vermeyen hükümetlerin tek yaptıklarının, Ankara hükümetleri ile imzaladıkları paketleri halka rağmen uygulamak ve zam üstüne zam yaparak Kıbrıslı Türkleri fakirleştirerek, yandaş işbirlikçi sermayeyi memnun etmek olduğunu ileri sürdü.

Elcil, CTP - DP Hükümetinin ihtiyat sandığında yabancı uyruklu işçilerin ihtiyat sandığı kesintilerini gasp ederek oluşturduğu fondan “yerli istihdama teşvik” adı altında yandaşlara ve işbirlikçi yerli sermayeye destek vermeyi planladığını iddia etti.

Bugüne kadar çalışanın birikimi olan “İhtiyat Sandığı Fonu”ndan devleti 1.5 milyar TL borçlandırıp batıran anlayışın yerli istihdam destekleme anlamında ortaya koyacağı icraatın da yanlış olacağını öne süren Elcil, bu adımın, tamamen TC’nin dayatma paketini uygulamaya yönelik olduğunu savundu.

TAK

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.