1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTÖS'DEN PROTESTO
KTÖS'DEN PROTESTO

KTÖS'DEN PROTESTO

Eğitim bursunun gençlere ekonomik katkısının öneminden çok, kendi ayakları üzerinde durması, sosyalleşmesi ve özgürleşmesine katkı...

A+A-

MAVİŞ: “EĞİTİM HAKKINA GÜVENCEYLE ULAŞILABİLMESİ SOSYAL DEVLETİN GÖREVİ”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) örgütlenme Sekreteri Burak Maviş, eğitimin en temel insan haklarından biri olduğunu belirterek, bu hakka güvenceyle ulaşılabilmesinin sosyal devletin görevi olduğunu kaydetti.

Maviş, yaptığı yazılı açıklamada, kendini eğitimle geliştirmek isteyen herkesin eşit ve adil bir anlayışla eğitim bursu almasının hak olduğunu savunarak, eğitim bursunun gençlere ekonomik katkısının öneminden çok, kendi ayakları üzerinde durması, sosyalleşmesi ve özgürleşmesine katkı sağladığını ifade etti.

Maviş, “Eğitim bursuna ulaşma kriterlerini zorlaştırarak, herkesin bursa başvurma hakkını engelleyen gerici  bir zihniyetin varlığı, yaz aylarında verilmesi gereken bursların ekonomik tasarruf mantığı ile kesilmeye çalışılması ve meclis içinde kendisini ‘sol’ olarak tanımlayan vekillerin eğitimdeki neo-liberal politikaları desteklemesi bizleri rahatsız etmektedir” ifadelerini kullandı.

KTÖS’ün, CTP-BG/DP-UG Hükümetinin, üniversitelerde okuyan gençlerin hakkı olan eğitim bursları ile ilgili almış olduğu kararları protesto ettiğini bildiren Maviş, yaz burslarının kaldırılmaması gerektiğini ve herkese eşit ve adil bir şekilde eğitim bursu verilmesi gerektiğini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.