1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTÖS’TEN BAŞBAKAN’A ELEŞTİRİ
KTÖS’TEN BAŞBAKAN’A ELEŞTİRİ

KTÖS’TEN BAŞBAKAN’A ELEŞTİRİ

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun yaptığı açıklamaları hayretle izlediklerini belirterek, “Seçimler öncesi söylemlerin, başbakan olduktan sonraki dönemde değişime uğramasının sebebi ayrılıkçı rejimin bir sırrı olsa gerek”

A+A-

ELCİL: “SEÇİMLER ÖNCESİ SÖYLEMLERİN, BAŞBAKAN OLDUKTAN SONRAKİ DÖNEMDE DEĞİŞİME UĞRAMASININ SEBEBİ AYRILIKÇI REJİMİN BİR SIRRI OLSA GEREK”

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun  yaptığı açıklamaları hayretle izlediklerini belirterek, “Seçimler öncesi söylemlerin, başbakan olduktan sonraki dönemde değişime uğramasının sebebi ayrılıkçı rejimin bir sırrı olsa gerek” dedi.

Elcil yaptığı yazılı açıklamada, Yorgancıoğlu’nun “Zam yapmazsak ülke karanlıkta kalır” söylemiyle “halkı enayi yerine koyduğunu” iddia etti.

Türkiye’nin kurdurduğu rejimin aslında ekonomik olarak battığını ifade eden Elcil, batmış ayrılıkçı düzenin ayakta tutulması adına Kıbrıslı Türklerin cebine el atıldığını ileri sürdü.

Elcil açıklamasına şöyle devam etti:

“Tasarruf söylemi aslında batmış rejimin yolsuzluk ve usülsüzlüklerini gizlemeye yönelik söylemlerdir. Amaç tasarruf olsaydı, önce bu batık rejimin ve onun beslemelerinin elektrik kurumuna olan borçlarının ödenmesi sağlanmaz mıydı? Amaç tasarruf olsaydı, müşavir ordusu yaratmaya devam edilir miydi? Tasarruf edilmek istenseydi, Rumları çözüm istememekle suçlama görevi verilen Sayın Eroğlu 13 bin TL’ye bir masa alır, Meclis Başkanı Sayın  Sibel Siber geçen ay Meclis’teki odasını ve mobilyalarını yeniler miydi?

Okullarında öğretmeni, hademesi, hastanesinde doktoru, hemşiresi eksik olan bir devletin devlet sayılması mümkün değildir.

Sayın Yorgancıoğlu aldığınız talimatlar,  Kıbrıslı Türkleri fakirleştirmeye ve göç ettirmeye yöneliktir. Bu yolla ayrılıkçı rejimi ayakta tutma göreviniz size hayırlı olabilir ama biz bu görevinin karşısında olacağız.

Siz de ikinci İrsen Küçük vakası olma yolundasınız. İyi bir insan olabilirsiniz fakat belli ki Kıbrıslı Türklerin siyasi iradesine sahip çıkma ve başbakanlık size göre bir iş değil”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.