1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTÖS'TEN CUMHURBAŞKANI'NA ELEŞTİRİLER
KTÖS'TEN CUMHURBAŞKANI'NA ELEŞTİRİLER

KTÖS'TEN CUMHURBAŞKANI'NA ELEŞTİRİLER

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun, Kıbrıs müzakereleri öncesinde imzaladığı “çerçeve anlaşmasının” içeriğinde yer alan “toplumu tahrik edici açıklama yapmama” ilkesine ...

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun, Kıbrıs müzakereleri öncesinde imzaladığı “çerçeve anlaşmasının” içeriğinde yer alan “toplumu tahrik edici açıklama yapmama” ilkesine aykırı davrandığını ve “Maraş verilmez, Türk askeri çekilmez, nüfus gönderilmez” gibi “provokasyonlarda bulunduğunu iddia etti.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil yazılı açıklamasında, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik olarak devam eden görüşme sürecini “çökertmek” için “sahte milliyetçilerin” sahneye çıktığını savundu.

Elcil, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun “süreci baltalamak” için kimi temsil ettiği belli olmayan örgütleri Türkiye’yi karıştırmak için seferberliğe çıkardığını da ileri sürerek, “Tahsin Ertuğruloğlu ve Zorlu Töre’ye hakarete varan açıklamalar yaptırdığını iddia etti.

Toplumun Ertuğruloğlu’nun Annan Planı’yla ilgili yaptıklarını çok iyi hatırladığını, şimdi herkesi hain ilan eden Ertuğruloğlu’nun kendinden başka birini temsil etmediğini savunan KTÖS Genel Sekreteri Elcil, yaptıklarıyla Eroğlu’nun sözcüsü olduğunu gösterdiğini öne sürdü.

Elcil, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun, “topluma yeterince zarar verdiğini; çözüm istemediğini iyi bildiklerini, görüşme ekibinin çözüm isteyen kişilerden oluşmadığını ve halktan çok rantçıları, ganimetçileri, halkın kanı, gözyaşı üzerinden politika yapanları temsil ettiğini” iddia etti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.