1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. KTÖS'TEN ŞOK EYLEM KARARI!
KTÖS'TEN ŞOK EYLEM KARARI!

KTÖS'TEN ŞOK EYLEM KARARI!

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS)...

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Lefkoşa Küçükkaymaklı’da Barış Manço Parkı yanındaki arazideki ağaçların Trafik Parkı’nın genişletilmesi için kesileceğini savunarak, bundan rahatsızlık duyduğunu ve yarın saat 18.00’de bölge halkıyla birlikte “ağacıma dokunma” temasıyla protesto eylemi yapacağını açıkladı.

 

KTÖS Örgütlenme Sekreteri Burak Maviş, yazılı açıklamasında, okul yapımı için ayrılan ve bölgedeki vatandaşlarca ağaçlandırılan arazinin Trafik Kazalarını Önleme Derneği’ne verildiğini ve trafik kompleksi adı altında yeşil alanın betonlaştırılacağını öne sürdü.

“Ağaç katliamına izin vermeyeceğiz” diyen Maviş, İstanbul Taksim Gezi Parkı’nda yaşananlara değinerek şunları kaydetti:

“Üç beş ağaç için dik duranları selamlıyoruz. Üç beş ağacın Türkiye’nin her alanındaki ekolojik yıkımları, hak ve özgürlük taleplerini dile getirerek, polis devletine karşı durmasına vesile olması, doğanın insanla uyumunu bizlere yeniden hatırlatmıştır.

Toplumların doğayla barışık bir halde,  ağaçların gölgesine ihtiyacı vardır. Bizim ülkemiz yeşil ada olarak lanse edilse de, ağaç fakiri bir coğrafya da yaşamaktayız. Bu yüzden varolan ağaçlarımıza, ormanlarımıza sahip çıkma sorumluluğumuz vardır.”

KTÖS Örgütlenme Sekreteri Burak Maviş, Küçükkaymaklı’da trafik kompleksi yapımı için yeşil alanın betonlaştırılmasını kabul edemeyeceklerini vurguladı ve yarın saat 18.00’de bölgede “ağacıma dokunma” temasıyla eylem yapacaklarını açıkladı. Maviş, eyleme duyarlı örgütleri ve halkı davet etti.

 

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.