1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTÖS’TEN TEPKİ
KTÖS’TEN  TEPKİ

KTÖS’TEN TEPKİ

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Kıbrıslı Türklerin kendi yurdunda, kendi ayaklarında durmak ve kendi sosyal-kültürel değerleriyle birleşik bir Kıbrıs’ta yaşamak istediğini belirtti.

A+A-

“GÖBEK KORDONU İLE BESLENMEK İSTEMİYORUZ”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Kıbrıslı Türklerin kendi yurdunda, kendi ayaklarında durmak ve kendi sosyal-kültürel değerleriyle birleşik bir Kıbrıs’ta yaşamak istediğini belirterek, göbek kordonuyla beslenmek istemediklerini kaydetti.

KTÖS Başkanı Güven Varoğlu yazılı açıklamasında, Türkiye Orman ve Enerji Bakanı Veysel Eroğlu’nun sözlerine tepki gösterdi. Varoğlu, Türkiye’yi Londra ve Zürih Anlaşmalarına aykırı davranarak Kıbrıs’ın kuzeyine nüfus aktararak demografik yapıyı değiştirmekle suçladı.

Varoğlu, “Kendi yurtlarında azınlığa düşürülen Kıbrıslı Türklerin, Ankara hükümetlerinin ve onların yerli işbirlikçisi KKTC hükümetlerinin uyguladığı asimilasyon ve entegrasyon politikaları sonucunda kendi kimliğini koruma, sosyal, kültürel değerlerini yaşatma, laik ve çağdaş yapısını koruma mücadelesinde ciddi sıkıntılar yaşama noktasına gelmiştir” görüşünü belirtti.

“Kumarhaneler, gece kulüpleri ve bet ofisleriyle kara para aklama cenneti haline getirilen ülkenin diğer yandan da Kuran kursu, cami, ilahiyat koleji gibi yapılarla Kıbrıslı Türklerin çağdaş, laik sevecen, hoşgörülü yapısının yerine hurafelere inanan, haline şükreden, yobaz bir insan modeli yaratmak için toplum mühendisliğine soyunanlar olduğunu” iddia eden Varoğlu, Türkiye hükümeti yetkililerinin bu ilişki biçimini  “Anavatan-Yavruvatan” söylemleri üzerinde devam ettirmeyi uygun bulduğunun anlaşıldığını öne sürdü.

Türkiye Orman ve Enerji Bakanı Veysel Eroğlu’nun Türkiye’den Kıbrıs’a su getirme projesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada projeyi “KKTC ile Anavatan’ı göbekten bağlama” projesi olarak ifade etmesinin bu konudaki düşüncelerini doğruladığını savunan KTÖS Genel Başkanı Varoğlu, Veysel Eroğlu ve diğer yetkililerin Kıbrıslı Türklerin bir toplumsal varoluş mücadelesi verdiğini bilmesini istedi.

Güven Varoğlu, açıklamasında, “Zaman zaman ihanete uğrasak da bu mücadele devam edecektir. Biz Kıbrıslı Türkler kendi yurtlarında, kendi ayaklarımız üzerinde durmak, kendi sosyal kültürel değerlerimizle Birleşik bir Kıbrıs’ta barış içinde yaşamak istiyoruz. Göbek kordonuyla beslenmek istemiyoruz” ifadelerine de yer verdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.