1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTÖS’ÜN GREVLERİ SÜRÜYOR
KTÖS’ÜN GREVLERİ SÜRÜYOR

KTÖS’ÜN GREVLERİ SÜRÜYOR

KTÖS, 27 okuldaki öğretmen eksikliğine dikkat çekip, farkındalık yaratmak amacıyla,

A+A-

SENDİKANIN GÖNYELİ İLKOKULU VE GÜLEN YÜZLER ANAOKULU’NDAKİ GREVİ YARIN DA DEVAM EDECEK

ŞHT. ERTUĞRUL İLKOKULU’NDAKİ GREV ASKIYA ALINDI

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), 27 okuldaki öğretmen eksikliğine dikkat çekip, farkındalık yaratmak amacıyla bugün Gönyeli İlkokulu ve Gülen Yüzler Anaokulu’nda uyarı grevi yaptı.

Gönyeli İlkokulu’ndaki grev 11.20-12.40, Gülen Yüzler Anaokulu’ndaki grev ise 11.00-12.00 saatleri arasında gerçekleştirildi.

Öğretmen eksiklikleri giderilene kadar uyarı grevlerine devam edeceğini açıklayan KTÖS, yarın Gönyeli İlkokulu’nda 08:00-11:00 saatleri arasında, Gülenyüzler Anaokulu’nda ise 11:00-12:00 saatleri arasında uyarı grevi yapacak.

ŞEHİT ERTUĞRUL İLKOKULU’NDAKİ GREV ASKIYA ALINDI

KTÖS bugün Öğretmenler Yasası çerçevesinde okul içerisindeki görev, hak ve sorumlulukların yerine getirilmesi ve ders programlarının, ders dağılımlarının, ders çizelgelerinin hazırlanması için 08.00-11.00 saatleri arasında Şht. Ertuğrul İlkokulu’nda uyarı grevi yaptı.

Sendika, bugünkü grevin ardından, çalışma barışının yeniden tesis edilmesi adına Şehit Ertuğrul İlkokulu’ndaki grevi askıya aldığını açıkladı. 

KTÖS, Yedikonuk İlkokulu ve Gönyeli İlkokulu Okul Aile Birlikleri’nin eylemlerine de destek verdi.

KTÖS’TEN AÇIKLAMA

Bu arada KTÖS Genel Başkanı Semen Saygun bugün yaptığı yazılı açıklamada, sendikanın öğretmen eksikliğinin tamamlanması, çalışma barışının yeniden tesis edilmesi, Göç Yasası’ndan doğan eşitsiz ve adaletsiz durumun ortadan kaldırılması için başlatmış olduğu uyarı grevlerinin devam ettiğini açıkladı.

Saygun, “Eşitlik ve adalet ilkesi temelinde çalışma barışının yeniden tesis edilmesi adına Şht. Ertuğrul İlkokulu’nda grevimiz askıya alınmıştır”dedi.

Semen Saygun, şöyle devam etti:
“Alasya İlkokulu, Alasya Vakıf Anaokulu, Alsancak İlkokulu, B. Fikri Karayel İlkokulu, Barış İlkokulu, Beyarmudu İlkokulu, Büyükkonuk İlkokulu(2), Cihangir-Düzova İlkokulu, Çatalköy İlkokulu, Dipkarpaz İlkokulu , Gönyeli İlkokulu, Gülenyüzler Anaokulu, Karşıyaka İlkokulu, Kumyalı İlkokulu, Lapta Anaokulu, Özgürlük İlkokulu, Paşaköy Eşref Bitlis İlkokulu, Portakal Çiçekleri Anaokulu, Serhatköy İlkokulu, Şht. Hüseyin Akil İlkokulu., Şht. Osman Ahmet İlkokulu(2), Şht.Doğan Ahmet İlkokulu, Vadili İlkokulu, Yedidalga İlkokulu, Yedikonuk İlkokulu ve Şht. Hasan Cafer İlkokulu’ndaki öğretmen eksiklikleri Eğitim Bakanlığı tarafından hala daha tamamlanmamıştır. Öğretmen eksiklikleri giderilene kadar uyarı grevlerimiz devam edecektir.”

Saygun, yarın da Gönyeli İlkokulu’nda 08:00-11:00 saatleri arasında, Gülenyüzler Anaokulu’nda 11:00-12:00 saatleri arasında uyarı grevinin süreceğini belirtti.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.