1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KTTO, ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİYLE İLGİLİ TARTIŞMALARA ÇAĞRI YAPTI
KTTO, ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİYLE İLGİLİ TARTIŞMALARA ÇAĞRI YAPTI

KTTO, ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİYLE İLGİLİ TARTIŞMALARA ÇAĞRI YAPTI

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), Cumhuriyet Meclisi’nde temsilcisi bulunan siyasi partilere, Anayasa değişikliği ile ilgili tartışmaları, iç politikaya alet etmeme çağrısı yaptı.

A+A-

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), Cumhuriyet Meclisi’nde temsilcisi bulunan siyasi partilere, Anayasa değişikliği ile ilgili tartışmaları, iç politikaya alet etmeme çağrısı yaptı.

KTTO Başkanı Fikri Toros, konuyla ilgili, Meclis’te temsilcisi bulunan siyasi parti başkanlarına mektup gönderdi. Toros gönderdiği mektupta, “Anayasa değişiklikleri ile ilgili tartışma ve çalışmaların geldiği son noktayı hayret ama özellikle de üzüntüyle izlemekte” olduklarını belirtti.

Mektupta şu ifadeler yer aldı:

“KKTC Anayasası’nda bazı değişiklikler yapılmasının gerekli olduğu uzun zamandan beri ve bütün siyasi partilerimiz tarafından üzerinde durulan bir konu haline geldiğine göre, siyasi partilerimizden ve KKTC Meclisi’nden, bu değişiklik tartışmasını Kıbrıs Türk halkının ihtiyaçları ve çağdaşlaşması temelinde yürütmesini bekliyorduk. Ne yazık ki, anayasa değişiklikleri ile ilgili çalışmaların politize edilerek başka pek çok konu gibi iç siyaset malzemesi haline getirildiğini gözlemlemekteyiz. Bugünkü tartışma ve çekişmelerin, anayasal değişikliklerinin özünden daha çok, siyasi partilerimizin kendi ihtiyaçlarından ve birbirleri ile olan ilişkilerinden kaynaklanan gerekçeler ile sürdürüldüğüne inanmamızı sağlayan olaylara tanık olmaktayız.”

Anayasa gibi, Kıbrıs Türk halkının bütününü ve geleceğini ilgilendiren bir hukuk metninin iç siyaset malzemesi haline getirilmesinin, değişikliklerin içeriğinden daha çok zamanlamasının veya nasıl ele alınacağının tartışılmasından üzüntü duyduklarını belirten Toros, bu süreçte, partilerin gündemdeki değişiklikler ile ilgili görüşlerini dinlemek ve kendi görüşlerini paylaşmak ihtiyacı duyduklarını ifade etti.

Toros, mektupta, “KKTC Meclisi’nde tartışılmakta olan anayasa değişikliklerini esas olarak benimsediğimizi, Kıbrıs Türk halkının yönetim kalitesini artıracağına inandığımız değişikliklerin iç politika malzemesi yapılmadan ele alınmasını; bu değişikliklerle ilgili tartışmaların şekilsel olmaktan çıkarılarak anayasal hakların halk tarafından daha fazla özümsenmesini sağlayacak şekilde içerikle ilgili olarak sürdürülmesini ve en erken zamanda referanduma sunulmasını beklediğimizi bilgilerinize getiririz” ifadesini kullandı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.