1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KUAFÖR VE BERBER SAATLERİ AÇIKLANDI...
KUAFÖR VE BERBER SAATLERİ AÇIKLANDI...

KUAFÖR VE BERBER SAATLERİ AÇIKLANDI...

Bakanlar Kurulu berber ve kuaför salonu olarak faaliyet gösteren işyerlerinin kapanış saatlerini,

A+A-

BERBER VE KUAFÖRLER YAZ DÖNEMİNDE SAAT 21.30, KIŞ DÖNEMİNDE İSE SAAT 20.30’DA KAPANACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Bakanlar Kurulu’nun berber ve kuaför salonu olarak faaliyet gösteren işyerlerinin kapanış saatlerini 1 Nisan-30 Eylül arası olan yaz döneminde saat 21.30, 1 Ekim-31 Mart arası olan kış döneminde ise saat 20.30 olarak belirlediğini duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan  yapılan yazılı açıklamada, bu işyerlerinde hafta içi perşembe günü için kapanış saatinin saat 13.00 olarak saptandığına dikkat çekilerek, aynı düzenlemede, berber (erkek kuaförü) salonlarının  pazar günleri  kapalı olması, kuaför salonlarının (kadın kuaförlerinin) ise,  Pazar günleri saat 13.00’ten sonra  faaliyet göstermesinin kararlaştırıldığı kaydedildi.

Bakanlar Kurulu’nun berberlik ve kuaförlük mesleğini icra eden esnafın dinlenme hakkının korunması ve sosyal yaşamlarının düzenlenmesine katkıda bulunulması amacıyla, işyeri veya işlerin açılış ve kapanış gün ve saatlerini yeniden düzenlediği ifade edilen açıklamada, söz konusu kararın 11 Ağustos tarihinden itibaren yürürlüğe girdiği anımsatıldı.

Açıklamada, işyerlerinin açılış kapanış gün ve saatleri ile ilgili Bakanlar Kurulu  kararının  halen yürürlükte olup,  söz konusu Bakanlar Kurulu kararı ile ilgili  herhangi bir değişiklik yapılmadığı kaydedildi.

Açıklamada, özel ihtiyaçların  gelişmesi durumunda;  önceden  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na  müracaat  edilmesi ve müracaatın Bakanlıkça uygun bulunması  koşuluyla,  berberlerin  pazar günleri, Bakanlık tarafından  verilecek izinde belirtilecek saatler  arasında  çalışabilmelerinin mümkün olacağına dikkat çekildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.