1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KUAFÖRLER, DENETİM İSTEDİ
KUAFÖRLER, DENETİM İSTEDİ

KUAFÖRLER, DENETİM İSTEDİ

Erkek Kuaförler Birliği, berber, kuaför ve güzellik uzmanlığı sektöründe bazı işyerlerinin çalışma saatlerine uymadığını belirterek,

A+A-

Erkek Kuaförler Birliği, berber, kuaför ve güzellik uzmanlığı sektöründe bazı işyerlerinin çalışma saatlerine uymadığını belirterek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nı göreve çağırdı.

Erkek Kuaförler Birliği Başkanı Yener Yıldız, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası aracılığıyla yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu’nun berber, kuaför ve güzellik uzmanlığı işletmeleriyle ilgili onayladığı çalışma saatlerine sektörün yaklaşık yüzde 99’unun uyduğunu kaydetti.

Söz konusu sektör işletmelerinin çalışma saatleri ile ilgili düzenlemeden memnuniyet belirttiğini de kaydeden Yıldız, “Yaptığımız denetimler sonucu tespitlerimize göre, düzenlemenin yapıldığı tarihten bu yana Girne’de 2, Lefkoşa’da 3, Gazimağusa’da da 3 işyeri yasaya uymamıştır” dedi.

Düzenlemeye uyulmamasının mesleki etik ve dayanışma ruhuna uymadığını kaydeden Yıldız, “Burada yasaların devreye girmesi ve bu tür davranışlara fırsat verilmemesi bir zorunluluktur. Aksi takdirde geçen haftalarda olduğu gibi istenmeyen olayların ortaya çıkması kaçınılmaz olur. Hükümeti ve Çalışma Bakanlığı’nı yasalarla ilgili duyarlılığa davet eder, sessiz kalmalarının sonuçlarından sorumlu olacaklarını hatırlatırız” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.