1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. KÜÇÜK: "ANNELER YARINLARIN KURUCULARI"
KÜÇÜK: "ANNELER YARINLARIN KURUCULARI"

KÜÇÜK: "ANNELER YARINLARIN KURUCULARI"

BAŞBAKAN İRSEN KÜÇÜK, ANNELER GÜNÜ NEDENİYLE MESAJ YAYINLADI

A+A-

KÜÇÜK: “ANNELERİMİZİN HER ZAMAN YANINDA OLMAK, YÜZLERİNİ GÜLDÜRMEK, GURUR DUYACAKLARI EVLATLAR OLMAK, YAPTIKLARI KARŞISINDA HİÇ ŞÜPHE YOKTUR Kİ, ONLARA VERİLEBİLECEK EN KIYMETLİ TEŞEKKÜR”

Başbakan İrsen Küçük, hoşgörünün, fedakarlığın, sabrın, sevginin ve saygının sınırsız kaynağı olan annelerimizi,  sadece yılın bir günü değil her zaman hatırlamamız, özellikle yaşlılıklarında vakit ayırmamız ve değer vermemiz gerektiğini belirterek, “ Annelerimizin her zaman yanında olmak, yüzlerini güldürmek, gurur duyacakları evlatlar olmak, yaptıkları karşısında hiç şüphe yoktur ki, onlara verilebilecek en kıymetli teşekkürdür” dedi.

Başbakan Küçük, Anneler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, “dünyaya getiren, hayata hazırlayan, sevgisi, desteği, sıcaklığı ve şefkatini esirgemeyen,  özveriyle yoğrulmuş annelerin”,  Anneler Günü’nü kutladı.

Başbakan İrsen Küçük mesajının devamında şu ifadelere yer verdi;
“Anneler, iyliğin, şefkatin fedakarlığın, merhametin ve koşulsuz sevginin kaynağı, hayatla aramızdaki en güçlü bağdır. Çocukları söz konusu olduğunda hiç bir zorluktan yılmayan, onların mutluluğu, sağlığı ve en iyi şekilde yetişmesi için hayatları boyunca mücadele eden annelerimiz, ailenin temel direği, güçlü yarınların kurucularıdır. Anneler sadece evlatlarını yetiştirmezler,  aynı zamanda bir toplumu inşa ederler. Ellerinde şekillenen yeni nesiller, ülkemizi yarınlara taşıyacak olanlardır.  

Karşılıksız sevgi ve özveriyle bizleri büyüten, en iyi şekilde hayata hazırlayan annelerimizin hayatımızdaki önemi saymakla bitmez. Türk örf ve adetlerinde annenin  yeri ve değeri büyüktür ve her zaman ayrı bir önem taşımaktadır. Yeni oluşan nesillerimizle birlikte gelenek, kültür ve değerlerimizin yaşatılması ve gelecek nesillerimize taşınmasının en önemli güvencesi de yine değerli annelerimizdir.

Hayata dair her şeyi ilk öğreten, çocuklarının ilk yol göstericisi olan annelerin bilgi ve birikim açısından gelişmiş olmaları, sosyal yaşamda daha etkin rol üstlenmeleri,   daha donanımlı,  çağdaş ve yeterli nesillerin yetişmesini sağlarken, toplumun da bu temeller üzerinde yükselmesine katkı koyacaklardır.

Dünyaya geldiğimiz andan itibaren bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan, ilgiye ve sevgiye en çok ihtiyaç duyduğumuz anlarda yanımızda durarak yardım ve desteğini esirgemeyen annelerimize hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermeliyiz. Bu vesileyle bizleri kollayan, mutluluğumuzu kendi mutluluğu, üzüntümüzü kendi üzüntüsü bilen, baş tacımız annelerimizin Anneler Günü’nü kutlar,  sağlık ve mutluluklar diliyorum.”

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.