1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. KÜÇÜK: “BU GİBİ ETKİNLİKLER ARTTIĞI SÜRECE, ÇOCUKLARIMIZIN GELİŞMESİ DE O NİSPETTE MÜMKÜN OLACAK”
KÜÇÜK: “BU GİBİ ETKİNLİKLER ARTTIĞI SÜRECE, ÇOCUKLARIMIZIN GELİŞMESİ DE O NİSPETTE MÜMKÜN OLACAK”

KÜÇÜK: “BU GİBİ ETKİNLİKLER ARTTIĞI SÜRECE, ÇOCUKLARIMIZIN GELİŞMESİ DE O NİSPETTE MÜMKÜN OLACAK”

TED’TEN “KÜLTÜRÜNE SAHİP ÇIK” ETKİNLİĞİ

A+A-

Türk Eğitim Derneği (TED) Kuzey Kıbrıs ilk ve ortaokul öğrencileri “Kültürüne Sahip Çık” etkinliği düzenledi.

Açılışına Başbakan İrsen Küçük ve ailesinin de katıldığı etkinlikte TED Genel Müdürü Sevinç Atabay, TED Kuzey Kıbrıs Direktörü Ali Özkan ve TED Kuzey Kıbrıs Müdürü ve Genel Koordinatörü Nüzhet Tolga da hazır bulundu.

Okul öğrencilerinin Kıbrıs halk dansları gösterileri yapıp, şarkı söylediği ve mani okuduğu etkinlikte kurulan stantlarda Kıbrıs Türk kültürüne özgü hediyelik eşya ve yiyeceğin yanı sıra kitap,
meyve ve içecek satışı yapıldı.

Başbakan İrsen Küçük ve ailesi, gösterilerin ardından kurulan stantları gezerek, alışveriş yaptı. Başbakan Küçük’ün eşi ceviz macunu ve zeytin yağından yapılmış sabun, kızı ise kitap satın aldı. Küçük, TED öğrencisi olan ve etkinlikte gösteri yapan torunu İrsen Uçaner’e elma şekeri ve patlamış mısır aldı.

KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük, etkinlikte basına yaptığı kısa açıklamada, her zaman çeşitli etkinlikler düzenleyen TED kolejinin bir etkinliğinde daha bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Küçük, “Hem Kıbrıs’ımızın kültürünü tanıtmak, hem de çocuklarımızı Kıbrıs kültürüyle büyütüp, geliştirme çalışmaları sürdürmekteler. Yakından izlemekteyim. Çok başarılı çalışmaları var. Tabii başta direktör, müdür ve öğretmenlerimiz olmak üzere, başarılı çalışmalar yürütmektedir” dedi.

TEK Kolej grubunu Türkiye’den tanıdıklarını ve etkin çalışmalarından haberdar olduğunu kaydeden Küçük, benzer çalışmaların KKTC’ye taşınması ve  Kıbrıs Türkü’nün gelişimi açısından TED’in önemi üzerinde durduklarını söyledi.

Küçük, TED koleji yönetici ve öğretmenlerinin yanı sıra gösteri düzenleyen öğrencileri kutlamak gerektiğini belirterek, “Bu gibi etkinlikler arttığı sürece, çocuklarımızın gelişmesi de o nispette mümkün olacak. Sizi kutlarım” dedi.

 

Kaynak: TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.