1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KÜÇÜK EGE’DEN İYİ HABER VAR
KÜÇÜK EGE’DEN İYİ HABER VAR

KÜÇÜK EGE’DEN İYİ HABER VAR

KÜÇÜK EGE’DEN İYİ HABER VAR

A+A-

Ömer-Serpil Aşıtaş çiftinin oğlu apert sendromlu İsmail Ege Aşıtaş, bir dizi ameliyattan sonra kısmen sağlığına kavuştu.

Kasım 2013 tarihinde gündeme gelen Topçuköy’de ikamet eden Ömer-Serpil Aşıtaş çiftinin oğlu İsmail Ege Aşıtaş, iki yılda dört kez ameliyat oldu.

Yardımseverlerin maddi desteği ile İstanbul Acıbadem Hastanesi’nde kafatası ameliyatı olan küçük Ege, 3 ay sonra da Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde damak ameliyatı oldu.

Ege’ye 3 ay ara ile yapılan üçüncü ve dördüncü operasyon ise 2014 yılında yapışık olan el parmaklarını ayırmak için Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirildi.

El parmaklarını ayırmak için yapılan ikinci ameliyatta Ege’nin sünneti de gerçekleştirildi.

İsmail Ege Aşıtaş’ın, nisan-mayıs ayları arasında ikinci damak ameliyatı Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirilecek.

Ege, doktorların tahminine göre 7 yaşına geldiğinde de bir kez daha ameliyat olacak ve bu kez yüzü öne çekilecek.

Toplum onu tanıdı

Kamuoyu İsmail Ege Aşıtaş’ı tanıdığında henüz 10 aylıktı. Ege’ye dünyada her 160-200 bin doğumda bir görülen apert sendromu teşhisi konulmuştu. Hastalık nedeni ile el ve ayak parmakları yapışık olan minik Ege’nin kafatası normal biçimde gelişmemişti ve damağındaki hastalığa bağlı yarık nedeniyle de karnından hortum ile besleniyordu.

İsmail Ege Aşıtaş’ın, tedavisi için önce ameliyat ile kafatasının genişletilmesi gerekiyor, kafatası ameliyatından 6 ay sonra da art arda 2 ameliyatla el parmaklarının birbirinden ayrılması gerekiyordu.

Damak yarığı tedavisi için de ayrı bir tıbbi operasyon gerekirken beyin sinirleri ile direkt bağlantılı olduğundan Ege’nin ayak parmaklarına müdahale edilemiyordu.

Ege bir dizi ameliyattan sonra kısmen de olsa sağlığına kavuşacaktı ancak ailenin maddi imkanı bu ameliyatları yaptırmak için yeterli değildi.

Yardımseverler adeta sıraya girmiş ve Ege’nin ameliyatlarını olabilmesi için aileye maddi yardımda bulunmuştu.

Ege artık daha iyi

Ömer-Serpil Aşıtaş çifti, çok sevdikleri oğullarına henüz 10 aylıkken konulan apert sendromu nedeni ile adeta yıkılmıştı. Minik Ege’nin canı bir yanarken çiftin bin yanıyor, yüzleri gülmüyordu.

Evlatlarının tedavisi için yeterli maddi imkanları olmadığından her gün gözyaşı döken aile, yardım severlerin desteği ile umuda tutundu.

Çiftin yüzü, uzanan her yardım eli ile biraz daha güldü. Küçük Ege, şimdi iki buçuk yaşında ve parmakları birbirinden ayrıldı, kafatasındaki kemikler düzeltildi.

Damağındaki sorun nedeni ile halen konuşamıyor olsa da Ege, şimdi yaşıtları gibi koşup oynayabiliyor ve artık karnındaki hortumdan değil ağız yolu ile besleniyor.

ailesi-ile-ege-(2).jpg

Yüzleri güldü

Ömer-Serpil Aşıtaş çifti, yardımları nedeni ile tüm hayırseverlere iler bir kez daha teşekkür etti.

Duygularını paylaşan anne Serpil Aşıtaş, “Yapılan yardımlarla evladımız, tedavisi için gerekli olan ameliyatların bir kısmını oldu. Bir iki ay içerisinde bir kez daha damak ameliyatı olacak ve inşallah başarılı geçecek, evladımız artık konuşabilecek de. İleriki yaşlarda da son bir ameliyat daha olacak bu kez de yüzü öne çekilecek. Oğlumuz ondan sonra inşallah bir daha bıçak altına yatmayacak, acıları dinecek. Biz anne ve babası olarak, tüm yardımseverlere gösterdikleri sağduyu için sonsuz teşekkür ediyoruz. Bizi dünyanın en mutlu insanı yaptılar. Allah onların da evlatlarını ailelerini bağışlasın” diye konuştu.

100 bin TL harcandı

İsmail Ege Aşıtaş’ın tedavisi için 2 yıl içerisinde yapılan ameliyatlar toplam 100 bin TL’ye mal oldu. Söz konusu paranın bir kısmını Serpil-Ömer Aşıtaş çifti, bankalardan kredi çekerek sağladı. Yardımseverlerin el uzatması ile gerekli miktar kısa sürede tamamlandı.

Küçük Ege’nin nisan-mayıs ayında yapılması planlanan damak ameliyatı için gerekli olan tutar ise 10 bin TL. Ege, 7 yaşındayken bir kez daha ameliyat olacak ve yüzü öne çekme operasyonu geçirecek. Bu ameliyatın bugünkü fiyatı ise 60 bin TL.

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum