1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “KÜÇÜK GENEL BAŞKANLIK EHLİYETİNİ KAYBETTİ”
“KÜÇÜK GENEL BAŞKANLIK EHLİYETİNİ KAYBETTİ”

“KÜÇÜK GENEL BAŞKANLIK EHLİYETİNİ KAYBETTİ”

Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) Dereboyu’ndaki Merkez Binası önünde bazı ilçe başkanları ve delegeler eylem yaptı.

A+A-

SUNAT ATUN, İRSEN KÜÇÜK’Ü İSTİFAYA ÇAĞIRDI

DEREBOYU’NDAKİ PARTİ BİNASI ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPAN ATUN’A BAZI DELEGE VE PARTİ ÜYELERİ DE EŞLİK ETTİ

Lefkoşa, 6 Ağustos 13 (T.A.K): Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) Dereboyu’ndaki Merkez Binası önünde bazı ilçe başkanları ve delegeler eylem yaptı.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Mağusa Milletvekili Sunat Atun, İrsen Küçük’ün Erken Genel Seçimler’de milletvekili seçilmediğini hatırlatarak, bu şartlar altında parti başkanlığı görevini sürdürmesinin yanlış olduğunu savundu.

Lefkoşa ve Mağusa İlçe yönetim kurulları ile örgüt başkanlarının İrsen Küçük’ün istifasıyla ilgili imza topladığını söyleyen Atun, imzaları teslim etmek için gittiği Dereboyu’nda parti binası önünde basın açıklaması yaptı.

Atun’a Lefkoşa İlçe Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sadık Gardiyanoğlu ile Kırsal Bölge Sorumlusu Abdullah İşgey yanında bazı parti üyeleri ve delegeler de eşlik etti.

“KÜÇÜK GENEL BAŞKANLIK EHLİYETİNİ KAYBETTİ”

İrsen Küçük’ün milletvekili seçilmediğini hatırlatan Atun, Küçük’ün bu şartlar altında genel başkanlık görevini sürdürmesinin doğru olmadığını ifade etti.

İrsen Küçük’e düşünmesi için bir hafta süre verdiklerini ancak görevi bırakması yönünde karar bildirdiklerini anlatan Atun, Küçük’ün “ya belirli bir aday üzerinde anlaşılır ya da görevimde kalırım” şeklindeki açıklamasının demokratik ve siyasi teamüllere uymadığını söyledi.

Yakında hükümet kurma çalışmalarına başlanacağını hatırlatan Atun, milletvekili seçilmemiş bir başkanla ne koalisyon görüşmesi ne de muhalefet yapılabileceğini söyledi.

Atun, İrsen Küçük’ün “genel başkan olma ehliyetini kaybettiğini” ve bu şartlar altında istifasını verip olağanüstü genel kurulun yolunu açması gerektiğini savundu.

Örgüt başkanlarının da kendisiyle aynı görüşte olduğunu ve bunun için imza toplandığını söyleyen Atun, Merkez Yönetim Kurulu toplantısında alınan ilçe başkanlarının görevden alınması kararını da eleştirdi.

Kendisinin katılamayacağını bildirdiği bir toplantıda ilçe başkanlığından alınmasını yanlış bulduğunu anlatan Atun, hiçbir açıklama yapılmadan ve yüksek bir oy oranıyla milletvekili seçildiği halde böyle bir karar alınmasını eleştirdi.

Atun ilçe başkanlığından alınmasıyla ilgili kararın genel başkanlığa aday olduğu için alındığını öne sürdü.

GARDİYANOĞLU

Lefkoşa İlçe Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sadık Gardiyanoğlu, MYK’da alınan kararları eleştirerek, İrsen Küçük’ün istifası için imza attıklarını kaydetti.

Çok sayıda örgüt başkanı ve delegenin Küçük’ün istifa etmesini talep ettiğini söyleyen Gardiyanoğlu, “Çıktığımız yolda tek gayemiz UBP’nin aldığı yarayı sarmak ve tek başına iktidara getirmektir”dedi.

ABDULLAH İŞGEY

UBP Kırsal Bölge Sorumlusu Abdullah İşgey, örgütlerden İrsen Küçük’ün istifasına yönelik yoğun bir istek olduğunu ifade etti.

Küçük’e istifa çağrısı yapan İşgey, “En büyük erdem bu toplantıdan hemen sonra basına çıkıp istifa ettiğinizi bildirmenizdir” diye konuştu.

Seçimlerde yüksek oy almış milletvekillerinin, seçilmemiş bir kişiye tercih edilemeyeceğini söyleyen İşgey, hedeflerinin tek başına iktidar olduğunu belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.