1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. KÜÇÜK: “HÜKÜMET KÖYLERE BÜYÜK ÖNEM VERİYOR”
KÜÇÜK: “HÜKÜMET KÖYLERE BÜYÜK ÖNEM VERİYOR”

KÜÇÜK: “HÜKÜMET KÖYLERE BÜYÜK ÖNEM VERİYOR”

İskele Belediyesi tarafından Altınova köyüne kazandırılan “İskele Belediyesi Altınova Parkı” açıldı. Parkın açılışını Başbakan İrsen Küçük yaptı.

A+A-

KÜÇÜK: “HÜKÜMET KÖYLERE BÜYÜK ÖNEM VERİYOR”

AKÇA: “BELEDİYELERE KATKIYI 10 KAT ARTIRARAK 40 MİLYONA ÇIKARDIK”

İskele Belediyesi tarafından Altınova köyüne kazandırılan “İskele Belediyesi Altınova Parkı” açıldı. Parkın açılışını Başbakan İrsen Küçük yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği’nin katkılarıyla hayata geçirilen ve eski köy okulunun yeniden düzenlenerek hazırlanan park içerisinde; bir basketbol sahası, dinlenme ve bekleme alanı, çocuk oyun parkı, kafeterya ve oyun ile spor aletleri bulunuyor.

Altınaova köy girişinde yer alan parkın açılışına, Başbakan İrsen Küçük, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu, UBP İskele milletvekili Ahmet Zengin, İskele Kaymakamı Bünyamin Merhametsiz, diğer yetkililer ve köy halkı katıldı.

Açılışta, İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun, Altınova Muhtarı Yener Ertunalılar ve belediye yetkilileri ile çalışanlar da hazır bulundu.

Köy çocukları ile ailelerinin de ilgi gösterdiği parkın açılışında, park içerisinde yer alan Atatürk Büstü’nün de açılışı Başbakan Küçük tarafından yapıldı.

KÜÇÜK

Açılışta konuşan Küçük, tarımsal alan olarak ülke için büyük önemi olan Altınova köyüne İskele Belediyesi tarafından kazandırılan parkın köy halkına ve çocuklarına hayırlı olması temennisinde bulunarak, bu parkı köye kazandıran ve emeği geçen herkesi kutladı.

Küçük, hükümetin köylere büyük önem verdiğini, bu çerçevede gençlerin köylerine ve yaşadığı topraklara sahip çıkması amacıyla Kırsal Kesim Arsaları dağıtımlarını bir program dahilinde yaptıklarını belirterek, bu çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini ve amaçlarının; gençlerin köylerine sahip çıkmaları, evlerini yaşamlarını ailelerinin yanında köylerinde sürdürmeleri olduğunu söyledi.

AKÇA

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da, Altınova köyüne ilk kez geldiğini, ancak köye belediye tarafından yapılan parkın çok güzel bir yatırım olduğunu işaret ederek, İskele Belediye Başkanı Halil Orun ve diğer yetkilileri kutladı.

Akça, elçilik olarak belediyelere büyük katkı yaptıklarını, 2010 yılına kadar 4-5 milyon TL olan katkıyı 10 kat artırarak 40 milyon TL’ye çıkardıklarını ifade ederek, bu katkı ile köylerin düzenlenmesi ve ilçe merkezlerinin çevre düzenlemelerinin yapılmasının amaçlandığını söyledi.

ÇAVUŞOĞLU

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, İskele Belediyesi’nin örnek bir şekilde, iyi bir ekip ve ciddi bir çalışmayla hayata geçirdiği parkın, Altınova köyüne hayırlı olması temennisinde bulunarak, ülkenin geleceği çocuklara yönelik yapılan yatırımların en iyi yatırım olduğunu vurguladı.

Çavuşoğlu, Altınova köyünün İskele Belediyesi’ne bağlanmasının ardından iyi bir noktaya geldiğini, ancak bu bölgede yer olmadığından kırsal kesim arsası veremediklerini fakat Sınırüstü köyünde birçok yer bulunduğunu ifade ederek, arzu eden köylülere Sınırüstü bölgesinde yer verebileceklerini söyledi.

İskele Belediyesi’nin iyi ve ciddi çalışmalar yaptığını, tüm belediye başkanlarının da iyi çalışan belediyeleri örnek alması gerektiğini ifade eden Çavuşoğlu, iyi bir belediyecilik anlayışıyla ortaya çıkarılan parkın hayırlı olmasını temenni etti.

İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun da, belediye olarak ellerindeki olanakları en iyi şekilde kullanıp köylere en iyi hizmeti götürmeye çalıştıklarını belirterek, parkın yapılmasında emeği geçen katkı koyan herkese teşekkür etti.

Orun, su arıtma tesisinin devre dışı kalmasıyla İskele bölgesinde büyük bir su sıkıntısının baş gösterdiğini, sıkıntıyı taşıma su ile çözmeye çalıştıklarını ancak yeterli olamadıklarını ifade ederek, hükümetin su sıkıntısına köklü bir çözüm bulacağına inanç belirtti.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.