1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KÜÇÜK, KARARINI AÇIKLIYOR!
KÜÇÜK, KARARINI AÇIKLIYOR!

KÜÇÜK, KARARINI AÇIKLIYOR!

Küçük, Cumhurbaşkanlığı'yla ilgili kararını ...

A+A-

 

KÜÇÜK, CUMHURBAŞKANLIĞI'YLA İLGİLİ KARARINI OCAK SONU AÇIKLIYOR!

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na karşı kırgınlığı devam eden eski Başbakan İrsen Küçük, Nisan ayındaki seçimler için yoğun  temaslar yapıyor. İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile bağımsız aday Mustafa Akıncı’nın kendisini ziyaret ettiğini belirten Küçük, Kudret Özersay’ın da randevu istediğini söyledi.

Diyalog TV’ye konuk olan İrsen Küçük, çeşitli sorunların yanı sıra Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Küçük, Diyalog Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar’ın “Eroğlu sizi yemeğe davet etse, mesela Molehiya ikram etse, gitmez misiniz?” şeklindeki sorusuna “Molehiya’yı üç gün önce yedim, gerek yok” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanlığına adaylık konusunda değerlendirmelerinin devam ettiğini belirten İrsen Küçük, kesin kararını Ocak ayı sonuna kadar vermiş olacağını söyledi. Küçük; bazı kesimlerin kendisine “aday ol ve Eroğlu’nun önünü kes” şeklinde telkinlerde bulunduğunu belirterek, düşüncesini şöyle aktardı:

“Aday olup da mı önü kesilir, yoksa aday olmadan daha fazla mı kesilir bunlar hesap, kitap işidir” diyerek kendisinin,  Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na karşı bir tavır koymadığını savunan Küçük “ama o bana karşı tavır koydu ve parti seçimlerinde açık açık Kaşif’i destekledi” dedi.

Hayvan hastalıkları hayati

İrsen Küçük, eski bir Tarım Bakanı olarak hayvan hastalıklarındaki artışa dikkat çekti. Bakanlığı döneminde Brucella ve Scrapie hastalıklarının görüldüğünü, ancak çok sayıda hayvanı telef ettiklerini söyleyen Küçük “eğer hastalıklı hayvanları erkenden teşhis edip telef etmezseniz, bu gittikçe yayılır ve çok büyük rakamlara ulaşır”dedi.

Kuzey Kıbrıs’ta halen 100 binden fazla küçükbaş hayvanda Scrapie bulunduğu yolundaki açıklamaları değerlendiren Küçük, bu hayvanların beyin ve ciğer gibi iç organlarının kesinlikle tüketilmemesi gerektiğini söyledi. Küçük “geçmişte beyin yiyordum ama artık beyin veya bumbar yemiyorum, kendimi korumaya çalışıyorum”dedi.

Hükümetin, hastalıklı hayvanlar konusunda Avrupa Birliği’nden yardım istemesini öneren Küçük, Rum tarafının bu konuda başarılı sonuçlar elde ettiğini vurguladı.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.