1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Küçük kızın başına gelenler herkesi şok etti
Küçük kızın başına gelenler herkesi şok etti

Küçük kızın başına gelenler herkesi şok etti

Küçük kızın başına gelenler herkesi şok etti

A+A-

4 yaşındaki Bo August isimli minik kız , suç içeği geçirdikten sonra bacaklarında büyük morluk ve siyahlıklar görülmeye başladı. Hemen doktora giden aile su çiçeğinin purpura fulminans isimli çok nadir görülen bir hastalığı tetiklediğini öğrendi.

 

AİLESİ ŞOK GEÇİRDİ

Doktorlar ailesini kızın bacaklarını kaybedebileceği hatta ölüm riskiyle karşı karşıya olduğu konusunda uyarınca aile şok geçirdi. Bu hastalık vücudun su çiçeğiyle savaşı esnasında antikorların bir tür protein eksikliğine neden olması sonucunda kanın doğru bir şekilde pıhtılaşamaması durumunda görülüyor. Hastalık sebebiyle kan pıhtıları ciltteki damarlarda birikiyor ve bu bölgenin ölümüne neden oluyor.

2_hd1-003.jpg

ESKİ HALİNE DÖNDÜ

Bacaklarını kaybetmek üzere olan küçük kız tedaviler sonucunda hastalıktan tamamen kurtulmayı başardı ve eski haline geri döndü. Purpura fulminans, genellikle çocuklarda görülen ancak yetişkinlerde de rastlanabilen bir rahatsızlıktır.

3_hd1-001.jpg

ÖLÜM ORANI TEDAVİYE GÖRE DEĞİŞİYOR

Genellikle ateşli hastalıklar sonucu tetiklenir. Ciltte kırmızı ve mor bölgelerle kendini gösterir. Hastalıktan ölüm oranı tedaviye göre değişir ancak düzgün tedavi olmadığı takdirde ampütasyon söz konusu olabilmektedir.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.