1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. KÜÇÜK: ÜST DÜZEY TEMASLAR GERÇEKLEŞTİRDİ
KÜÇÜK: ÜST DÜZEY TEMASLAR GERÇEKLEŞTİRDİ

KÜÇÜK: ÜST DÜZEY TEMASLAR GERÇEKLEŞTİRDİ

BAŞBAKAN KÜÇÜK’ÜN “OLDUKÇA ÖNEMLİ DİYE NİTELENDİRİLEN ÜST DÜZEY TEMASLAR GERÇEKLEŞTİRDİĞİ” BİLDİRİLDİ

A+A-

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun  davetlisi olarak “Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali” katılmak ve  üst düzeyde resmi temaslarda bulunmak üzere ABD’ye giden Başbakan İrsen Küçük’ün, Washington ve New York'ta  diplomatik kaynaklarca oldukça önemli olarak nitelendirilen  yoğun üst düzey resmi temaslar gerçekleştirdiği bildirildi.

BRT’nin haberine göre, Washington'dan başlayarak  4 gün boyunca üst düzey resmi temaslarını sürdüren ve New York'taki  Türk Kültür Festivali etkinliklerine de katılan Küçük, ABD’de bulunduğu süre zarfında Kıbrıs konusunda oldukça önemli  diye nitelendirilen temaslar da gerçekleştirdi.

Haberde ayrıca turizm ve tanıtım çalışmaları yapmak amacıyla New York'ta bulunan Turizm, Çevre  ve Kültür Bakanı Ünal Üstel ve beraberindeki heyetin temaslarına da yer verildi.

Geleneksel Türk günü etkinlikleri çerçevesinde Grand Central Station'da gerçekleştirilen festivalde “KKTC” adı altında kurulan stantta hem turistik, hem de siyasi tanıtıcı broşürler dağıtıldığı kaydedildi. Alana kurulan barkovizyon ile KKTC’nin güzellikleri ve turistik yerlerinin tanıtıldığı filmler gösterildiği bildirildi.

Habere göre, KKTC standına gösterilen ilgiden memnun kalan Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu, ABD’deki çalışmaların yoğunlaştırılmasının yanı sıra, turizm ve tanıtma faaliyetlerine katkıda bulunmak amacıyla lobi çalışmalarına katkıda bulunmaya hazır olduklarını belirtti.

Bir hafta devam edecek etkinliklerde KKTC'den bu kadar etkin bir heyetin yer almasını memnuniyet verici bulan federasyon yetkililerinin, KKTC’nin de, Türkiye gibi bu etkinliklerden kazanımlarının büyük olması temennisinde bulunduğu kaydedildi.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.