1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KÜÇÜK YAŞTALAR AMA.. DAHA KÖTÜSÜ OLAMAZDI...
KÜÇÜK YAŞTALAR AMA.. DAHA KÖTÜSÜ OLAMAZDI...

KÜÇÜK YAŞTALAR AMA.. DAHA KÖTÜSÜ OLAMAZDI...

Girne'ye bağlı Alsancan bölgesinde;

A+A-

 

Ülkede uyuşturucu madde kullanım yaşı düşüş gösterirken, ilgili makamların duyarsızlığı bu olayın daha da tehlikeli boyutlara ulaşmasına olanak sağlıyor. Buldukları virane yapı ve mekânlarda buluşan küçük yaştaki çocuklar, buralarda sigara ve bally gibi bağımlılık yapan maddelerle tanışıyorlar. Hal böyle olunca, uyuşturucu madde kullanma sayısı da giderek artış gösteriyor.

Alsancak kent merkezinde bulunan eski basketbol sahası ve soyunma odaları adeta küçük yaştaki çocukların bağımlılık merkezi haline geldi. Burada toplanan bazı çocuklar sigara içip bally çekiyorlar.

bali.jpg

Bally kullanıyorlar

Yapılan araştırmada virane haline geleneski basketbol sahası ve soyunma odaları içinde içilmiş yüzlerce sigara izmariti ve bally kutuları gözlemlendi.

Bölgede bulunan market sahipleri ile yapılan konuşmalarda küçük yaştaki çocukların sigara almak istedikleri ancak market sahiplerinin bunu ret ederek çocukları ikaz ettikleri öğrenildi.

Çocukların uyuşturucu mekânı haline gelen bu yerin zamanında spor karşılaşmalarının yapıldığı, Alsancak Yeşilova Kulübü’nün antrenman yaptığı yer olduğu belirtildi.

Alsancak’ta yıllardır öğretmenlik ve müdürlük yapan Selçuk Efem ve Türkay Öyken, yaşanılan bu durumun çok üzücü olduğunu, bu alanda zamanında spor karşılaşmalarının yapıldığını şimdi ise bu mekânın küçük yaştaki çocukların kötü alışkanlıklarının mekânı haline gelmesinin çok kötü bir durum olduğunu söyledi.

Yetiştirdikleri pek çok çocuğun şimdi devlet kademelerinde önemli görevlerde olduklarını söyleyen eski eğitimciler Selçuk Efem ve Türkay Öyken Haberal Kıbrıslı aracılığıyla yetkililere seslenerek bu duruma bir son verilmesini istedi.

Spor Bakanlığı harekete geçmeli

Selçuk EFEM:

“Biz 1975’te buraya geldiğimizde, 1974 öncesi güneyde faaliyette olan spor kulüplerinin tekrar burada da faaliyete geçmesi için bir çalışma başlatıldı. Burada da Alsancak Yeşilova Spor Kulübü’nü faaliyete geçirdik. Şimdi virane olan bu alan ve soyunma odaları birçok sporcuya ev sahipliği yaptı. O tribünler ve alan ışıklandırılmıştı, hatta akşamları dahi maçlar yapılıyordu. Zamanında Spor Bakanı Günay Caymaz’a müracaat yaptık ve o alanın Alsancak Yeşilova Spor Kulübü’ne verilmesini istedik.

Ancak daha sonra ilgilenen olmadı ve sonuç virane bir bina ve kötü alışkanlıkların hayat bulduğu, çocukların uyuşturucu alışkanlıklarını icra ettiği bir mekân haline geldi. Hiçbir şey için geç değil, bir an önce Spor Bakanlığı bu konuya el atarak burayı değerlendirmeli.”

Bir an önce değerlendirilmeli

Türkay ÖYKÜN:“Bende 2003 yılında Alsancak İlkokulu’nda müdürlük makamından emekli oldum. 33 yılımı Alsancak’ta geçirdim. Burasının bu haline üzülmemek elde değil ancak daha çok bu mekânın kötü alışkanlıkların merkezi haline gelmesi beni üzüyor. Burası böyle olmamalı.

Yetkili makamların bu haberin ardından burayı gençliğe kazandırmak için harekete geçeceğine inanıyorum. Güzel bir kapalı spor salonu yapılabilir, gençlere spor yapabilme olanağı sağlanılır ve böylece kötü alışkanlıklar son bulur. Kent merkezinde böyle bir yerin olması Alsancak halkının kazancıdır, bir an önce değerlendirilmesi lazım.”

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.