1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KUDRET ÖZERSAY - TÖZÜN TUNALI TARTIŞMASI BÜYÜYOR
KUDRET ÖZERSAY - TÖZÜN TUNALI TARTIŞMASI BÜYÜYOR

KUDRET ÖZERSAY - TÖZÜN TUNALI TARTIŞMASI BÜYÜYOR

Kudret Özersay - Tözün Tunalı tartışması büyüyor

A+A-

 

Kudret Özersay – Tözün Tunalı tartışması büyümeye devam ediyor.

SODEP Genel Başkanı Tözün Tunalı yayımladığı basın açıklaması ile Kudret Özersay'ın sözlerine yanıt verdi. Tunalı'nın dün yapmış olduğu açıklamasının tam metni şöyle:

''Bugün sabah ADA TV’de Gözde Akben Bekir'in programında Özersay'la ilgili yaptığım açıklamaya verilen yanıt, halkımız ve partililerimiz tarafından hiç hoş karşılanmadı. Benim yaptığım açıklamalarda;

Sayın Özersay ve ekibiyle Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Köşklüçiftlik'teki ofisinde parti yetkili organlarımızın da hazır bulunduğu toplantıda görüşlerimizin aynı doğrultuda olduğu hususu dile getirilirken, bizlerden destek vermemizi istendi. Bizler de ilk turda kendisine destek olduk. Seçim süreci içerisinde kendisinin parti kurmayacağını söylediğini tüm KKTC halkı bilmektedir. Seçim sonrasında SDP olarak kendisiyle görüşme talebinde bulunduk fakat yanıt alamadık. Mesaj attım, “geldiğimde görüşürüz” yanıtı aldım. Ama maalesef görüşme olanağı bulamadık.

Parti olarak gittiğimiz bazı bölgelerde bizlere neden Kudret Bey'le birleşip hareket etmiyorsunuz soruları sorulmaya başladı. Ben de bizim kapımız ona açıktır diye yanıtladım. Ancak bizlere KudreT Bey'in yakınlarının birlikte hareket etmemizi sürekli söylemesi benim TV programında halkımızla bu durumu paylaşmam gerekliliğini ortaya koydu. 2 TV programında da Kudret Bey'in partimize güç katacağını ve birinci parti çıkacağımızı söyledim.Yakınlarının bize söylemleri sonrasında, kendisinin bir sonraki seçimde SDP’nin Cumhurbaşkanı adayı olabileceğini, hatta iktidar olmamız halinde Dışişleri Bakanı olup tecrübe kazanacağını söyledim. Elimin kendine uzatıldığını ve elimin havada kaldığını dile getirdim.

Neden bu söylemde bulundum? Çünkü bu toplumun değişime ihtiyacı olduğunu düşündüğümden dolayı...

Bu söylemimde asla Özersay'ın üzerinden siyaset yapma düşüncem olmadı. Fakat Özersay, henüz daha kendini bu topluma kabul ettirememiş bir kişi olduğunun farkına varacaktır. Bir Profesöre yakışmayacak söylemler kişilerin gizli kalmış karakterlerini ortaya koymuştur.

Yazık üzüldüm.

Yıllarca bu ülkeye hizmet etmiş bir kişi olarak, şahsıma ve tüm politikacılara yönelik söylenen PALYANÇO yakıştırmasını halkımız benimsemez. Bu sözleri, zamanı geçmiş politikacılar bu ülkede çok söyledi. Ülkede reform yapacağız iddiası ile kamuoyundan yetki isteyeceği bile henüz netleşmeyen Profesörün bu söylemine halkımız elbette gereken cevabı verecektir.

Ben kendisine ve ekibine başarılar dilerim.''

Tözün Tunalı
Başkan

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.