1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KUĞULU PARK'TA LTB ORKESTRASI EŞLİĞİNDE KAN BAĞIŞI
KUĞULU PARK'TA LTB ORKESTRASI EŞLİĞİNDE KAN BAĞIŞI

KUĞULU PARK'TA LTB ORKESTRASI EŞLİĞİNDE KAN BAĞIŞI

Sağlık Bakanlığı, ‘14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü’ dolayısıyla,

A+A-

Sağlık Bakanlığı, ‘14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü’ dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştireceğini; cuma ve cumartesi günleri kan bağışı kampanyası düzenleyeceğini duyurdu.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, “14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü” nedeniyle iki gün devam edecek kan bağışı kampanyası, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Kan Bankası ile Kuzey Kıbrıs Turkcell işbirliğinde, 13 Haziran Cuma günü Lefkoşa Kuğulu Park’ta başlayacak ve 14 Haziran Cumartesi günü de devam edecek.

Kan verme işlemleri, 09.00-15.00 saatleri arasında sürecek.

Kuğulu Parkta yer alacak kan bağışı kampanyasına, Lefkoşa Türk Belediyesi Orkestrası da canlı performans sergileyerek destek verecek.

Açıklamada, kan bağışı kampanyası esnasında, bir süre önce hayata geçirilen ‘Kan Donör Veri Bankası” için gönüllü kan bağışçılarının sisteme kaydının da yapılacağı belirtildi.

Kan bağış kampanyasının yanı sıra, basın yayın kuruluşları aracılığıyla da halka mesajlar verilecek.

Sağlık Bakanlığı, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kan Bankası’nda görev yapan uzmanlar, katılacakları televizyon programları vasıtasıyla, ülkedeki kan ihtiyacı ve bu ihtiyacı karşılamak amaçlı yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verecek.

Söz konusu TV programlarında, Sağlık Bakanlığı ve Kuzey Kıbrıs Turkcell işbirliğinde bir süre önce hayata geçirilen “Kan Donör Veri Bankası” hakkında da açıklamalar yapılacak.

“ACİL KAN İHTİYACI”

Sağlık Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Turkcell işbirliğinde hazırlanan ‘Kan Donör Veri Bankası’ projesi ülkedeki acil kan ihtiyacını ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Gönüllüler, adı soyadı ve kan grubunu yazdıktan sonra Kuzey Kıbrıs Turkcell hatlarından 2323'e SMS göndererek, Kan Donör Veri Bankası'ndaki yerlerini alabiliyor. Bu başvuruların tümü 'Data Base' yani ‘Veri Merkezi’ olarak kan bankasına aktarılıyor.

Böylece 'acil durumlar' için 'Kan Donör Veri Bankası'nda ciddi bir yaşam alanı oluşturulması hedefleniyor. Sağlık Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Turkcell arasında geçtiğimiz Nisan ayında imzalanan protokol ile duyurulan ‘Kan Donör Veri Bankası’nın tanıtım çalışmaları, KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde devam etmişti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.