1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KULLANDIĞI TAMPON YÜZÜNDEN ÖLÜMDEN DÖNDÜ!
KULLANDIĞI TAMPON YÜZÜNDEN ÖLÜMDEN DÖNDÜ!

KULLANDIĞI TAMPON YÜZÜNDEN ÖLÜMDEN DÖNDÜ!

Tampon yüzünden ölüyordu!

A+A-

İngiltere’nin Doncaster kentinde yaşayan 27 yaşındaki üç çocuk annesi Joanna Cartwright kullandığı tampon nedeniyle toksik şok sendromuna yakalandı ve ölüm tehlikesi atlattı.

Tamponu taktıktan kısa süre sonra fenalaşan kadının grip olduğunu düşünerek semptomları ciddiye almadığı ancak kısa süre sonra bilincini kaybederek hastaneye kaldırıldığı açıklandı.
 
Hastanede saçları dökülen, tırnakları düşen ve derisi de parça parça dökülmeye başlayan kadın acı çekmemesi için ilaçla komaya sokuldu.
 
Organlarının yavaş yavaş iflas etmeye başlamasının ardından doktorlar aileye “onu büyük olasılıkla kurtaramayacaklarını” açıkladı ancak genç kadın hayata tutunmayı ve iyileşmeyi başardı.
 
Cartwright’ın komadan çıktıktan sonra uzun süre 3 kızının fotoğraflarını bile tanıyamadığı belirtildi.
 
Toksik Şok Sendromu Stafilokokkus Aureus adı verilen bir bakterinin salgıladığı toksinler nedeniyle ortaya çıkan ölümcül bir enfeksiyon.  Son derece nadir görülen bu enfeksiyon bir çeşit kan zehirlenmesi olarak kabul edilebilir. Bu bakteri pek çok insanın cilt, burun, dirsek, vajina gibi bölgelerinde bulunur ve özellike cilt enfeksiyonlarındaki en önemli patojendir.
 
Nadir durumlarda bu bakterinin  ürettiği toksin Toksik Şok Sendromu’na yol açabilir.Bu sendrom özellikle mensturasyon zamanı tampon kullanan genc kadinlarda görülür.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.