1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KÜLLERİNE CENAZE NAMAZI KILINDI
KÜLLERİNE CENAZE NAMAZI KILINDI

KÜLLERİNE CENAZE NAMAZI KILINDI

KÜLLERİNE CENAZE NAMAZI KILINDI

A+A-
Müslüman olan Wolfgang Ettwig, kalp krizi nedeniyle vefat etti. Ettwig'in Müslüman arkadaşları, İslami usullere göre defin işlemi yapmak istedi. Ancak aile karşı çıktı. Bunun üzerine bakın nasıl çözüm bulundu...

Almanya 'nın Duisburg kentinde 2008 yılında Müslüman olan Wolfgang Ettwig, İslami usüllerle defnedilmek yerine yakıldı. Rheinhausen semtindeki Türkler tarafından yakından tanınan Wolfgang Ettwig, Duisburg Maratonu’na hazırlanırken geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti. Yoğun bakımdayken iki din görevlisinin başında beklediği Ettwig’in vefatı sonrası nasıl defin edileceği ise tartışma konusu oldu.

Ailesi, ellerinde yazılı bir belge olmadığını ileri sürerek yakılmasını istedi ve Ettwig’in cenazesi yakıldı. Ancak Müslümanlarla yakın ilişki içinde olduğu belirtilen Wolfgang Ettwig’e Rheinhausen Eyüp Sultan Camisi’nde külleriyle gıyabında cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından da külleri aileye geri verildi.

KÜLLERİ İKİ SAATLİĞİNE VERİLDİ

Sporcu ve hat sanatçısı olan Wolfgang Ettwig’in yakın arkadaşlarından bilgisayar teknisyeni Burhan İlkılıç, yaşananlarla ilgili şunları söyledi: “Wolfgang vefat ettikten sonra nasıl gömüleceğine dair kafa yormaya başladık. Müslüman olduğunu belgelemem istendi. Müslüman olduğuna dair Marokoluların camisinde hazırlanan belgede kendi imzası yoktu. DİTİB’in Müslüman olmasından dolayı cenaze masraflarını karşılama önerisine rağmen Wolfgang Ettwig’in yakınları İslami usüllere göre uğurlanmasını başlangıçta kabul etmedi. Yakıldıktan sonra ise iki saatliğine külleri cenaze namazı için verildi. Kabul etmek zorunda kaldık ve gıyabında cenaze namazını kıldık.”
Wolfgang Ettwig’in İslam dinine geçmesine rağmen yakılması konusunda açıklama yapan aile bireylerinden Thomas Warvel ise şöyle dedi: “Müslüman olduktan sonra İslami usüllere göre yaşıyordu. Yemesine, içmesine dikkat eder, oruç tutardı. Ölüm belgesinin ait olduğu din bölümünde İslam yazılıydı. Ettwig ailesi büyük, iki tarafı da ikna etmek gerekiyordu. Katolik hastanesinde son nefesini verirken iki imam yanındaydı. Din görevlileri duayı bitirdi, Wolfgang son nefesini verdi. Huzur içinde uyudu. Çok şaşırdım.”

Radikal

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.