1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KULOĞLU CİNAYETİ
KULOĞLU CİNAYETİ

KULOĞLU CİNAYETİ

85 Tanık dinlenecek!

A+A-

Lapta’da 8 Şubat’ta Taş ailesi ve Kuloğlu ailesi arasında ailevi nedenlerle çıkan kavgada, Bekir Kuloğlu’nun öldürülmesi, Hasan Kuloğlu’nun başından vurularak ağır yaralanmasıyla ilgili dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan Umut Taş (E-22), Mehmet Sait Taş (E-18), Ahmet Taş (E-77) ve Mehmet Taş’ın (E-49) Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına karar verildi.

8 aydır Merkezi Cezaevi’nde “Taammüden adam öldürme”, “Adam öldürmeye teşebbüs”, “Adam öldürmek için gizli ittifak”, “İzinsiz tabanca taşıma, tasarruf, kullanma”, “Patlayıcı madde taşıma, tasarrufu”, “Kasti hasar”, “Meskun mahalde ateş açma”, “Sivri uçlu bıçak taşıma” suçlamalarıyla hükümsüz tutuklu bulunan dört sanık dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Şerife Katip Kır’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, savunma makamında ise avukat Süleyman Özsoylular hazır bulundu.

Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, ilk tahkikat duruşmasında altı şahit dinlendiğini belirterek, mahkemenin uygun görmesi halinde mevcut şahadet ve emareler ışığında davanın Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilmesini ve sanıkların tutukluluklarının devam etmesini talep etti.

Avukat Süleyman Özsoylular ise savuma haklarını mahfuz tuttuğunu belirterek, davanın Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilmesine itiraz etmedi.

Yargıç Şerife Katip Kır, ilk tahkikat duruşmasında 6 tanık dinlendiğini ve 8 emare sunulduğunu belirterek, davayı 1 Kasım 2013 tarihinde Girne’de oturum yapacak olan Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk etti.

Yargıç Kır, ayrıca sanıkların tutukluluklarının devam edilmesine emir verdi.

Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde 1 Kasım tarihinde görüşülecek olan cinayet davasında, “planlı cinayetten” yargılanacak olan dört sanık suçlamaları reddediyor.

Cinayet davasında 9’u doktor, 18’i polis mensubu toplam 85 tanığın dinletilmesi bekleniyor.  

Kıbrıs

9 Şubat 2013, cinayetin bir gün sonrasında olay nasıl manşetlere taşındı;

Lapta’daki dehşet verici olayın, planlı bir cinayet olduğu ortaya çıktı. Gaziantep’ten gelen 80 yaşındaki dede Ahmet Taş, namus meselesinden dolayı 26 yaşındaki Hasan Kuloğlu’nun ‘cezalandırılması’ için torunlarını harekete geçirdiği iddia edildi. Silahın çekilmesine dakikalar kala olayı öğrenen baba Bekir Kuloğlu (50) vücudunu kurşunlara siper yaparak oğlunu kurtardı. Bekir Kuloğlu, hayatını kaybederken oğlu Hasan Kuloğlu ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Önceden dost olan Kuloğlu ve Taş ailelerinin arası, iddiaya göre Hasan Kuloğlu’nun, Mehmet Taş’ın (48) Moldova uyruklu eşi ile yakınlaşması sonucu bozuldu. Taş ailesinin üç ferdi, Hasan Kuloğlu’nu öldürerek intikam almak isterken, oğlunu kurtarmak için araya giren Bekir Kuloğlu cinayete kurban gitti. Mehmet Taş’ın dokuz yıl önce evlendiği ikinci eşi olan ve cinayete sebebiyet verdiği iddia edilen Moldova uyruklu kadının ülkede bulunmadığı öğrenildi. Mehmet Taş’ın Moldovalı eşinden 9 yaşında bir çocuğu olduğu da bildirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.