1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KÜLTÜR GEZİSİ KAFİLESİ YURDA DÖNDÜ
KÜLTÜR GEZİSİ KAFİLESİ YURDA DÖNDÜ

KÜLTÜR GEZİSİ KAFİLESİ YURDA DÖNDÜ

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın Milli Eğitim Bakanlığı,

A+A-

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli olarak 2013-2014 eğitim yılında düzenlediği şiir, kompozisyon ve fotoğraf yarışmalarında dereceye giren öğrenciler, sorumlu öğretmenleri ve Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı personelinin katıldığı “Türkiye Kültür Gezisi” sona erdi.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 3-10 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen geziye 47 kişi katıldı.

Açıklamada, şöyle denildi:

“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Tarihini bilmeyen milletler başka milletlerin avı olurlar’ sözünden hareketle; öğrencilerin ders kitaplarında öğrendikleri tarihi ve kültürel konulardaki bilgilerini, düzenlenen kültür gezileri ile yerinde görüp pekiştirmeleri amaçlanıyor”

Açıklamada ayrıca, bir milletin ferdi olarak geçmişini öğrenen kişilerin, millî değerlerini, kültürünü tanıyarak, sorumluluk ve vatandaşlık duygularının gelişeceği, toplumların da geçmişten çıkardıkları derslerle geleceklerine yön verecekleri ifade edildi.

“KAFİLE BİR HAFTA BOYUNCA ÇEŞİTLİ YERLERİ GEZDİ”

Kafile, gezi programının ilk günü olan 3 Temmuz tarihinde Konya’da Mevlana Türbesi ve Müzesi, Aziziye Camii ile Panoramik Karatay Medresesi’ni ziyaret etti.

Kafile gezinin ikinci gününde ise, Ürgüp’te Göreme Açık Hava Müzesi, Zelve Vadisi ile Derinkuyu Yeraltı Şehri’ni ziyaret etme fırsatını yakaladı. Gezinin üçüncü günü olan 5 Temmuz tarihinde kafile program dahilinde Ankara’da Birinci Meclis, Anakara Kalesi ve Anıtkabir'i ziyaret ederek Eskişehir'e gitti. Gezinin dördüncü günü olan 6 Temmuz tarihinde ise kafile, Eskişehir’de Odun Pazarı, Atlıhan Kurşunlu Külliyesi, Yılmaz Büyükerşen Müzesi, Cam Müzesi ve Devrim Arabası’nı gezdi.

Kafile 7 Temmuz tarihinde, Eskişehir’den Bursa’ya geçerek, Bursa programı kapsamında Osmanlı Köyü, Cumalıkızık ve Tophane’yi ziyaretlerinin ardından Çanakkale'ye gitti.

Çanakkale gezi programı kapsamında kafile, sırasıyla Saat Kulesi ile Aynalı Çarşı, Truva Atı, Çimenlik Kalesi ile Nusret Mayın Gemisi, Gelibolu Yarımadasında bulunan Kilitbahir Kalesi, Seyit Onbaşı Anıtı, Şehitlikler, Abide, Mortokoyu, 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı’nı ziyaret etti.

Kafile 8 Temmuz akşamı da Edirne’ye hareket ederek, gezi programının yedinci günü olan 9 Temmuz tarihinde, Edirne’de Panoramik Balkan Şehitliği, Sıhhi Müzesi, Süleyman Camii, Selimiye Camii, Ulu Camii, Üç Şerefli Camii’nin ardından, Tunca ve Meriç Nehirlerini görerek, İstanbul’a hareket etti.

Kafile burada, helikopter simülasyonu ile İstanbul panoramik manzara turuna katılırken,  Topkapı Sarayı ve Yerebatan Sarnıcı gezisinin ardından, tekne ile Boğaz turu yaparak 10 Temmuz’da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne döndü.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.