1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. “KÜLTÜR-SANAT KALKINMANIN BİR PARÇASIDIR”
“KÜLTÜR-SANAT KALKINMANIN BİR PARÇASIDIR”

“KÜLTÜR-SANAT KALKINMANIN BİR PARÇASIDIR”

Sivil toplum kuruluşlarının öneminin büyük olduğunun altını çizdi....

A+A-

 

AKINCI: “KÜLTÜR-SANAT KALKINMANIN BİR PARÇASIDIR”

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, bir cumhurbaşkanının kültür-sanat etkinlilerine kucak açarak içselleştirmesi; kültür-sanatın kalkınmanın bir parçası olduğunun farkında olması gerektiğini söyledi.

Akıncı’nın basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Akıncı dün akşam saat 18.00’de Lefkoşa Folklor Derneği’ni (Folk Der) ziyaret ederek Dernek Başkanı Ali Kâtipoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyesi gençlerle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı’nın dünya tarafından Kıbrıs Türk toplumunun lideri olarak tanınmış olmasından ötürü Kıbrıs sorunuyla ilgilenmesinin birincil görevi olduğunu, ancak tek ilgi alanının bu olmaması gerektiğinin altını çizen Mustafa Akıncı, toplumsal konularla da ilgilenmesi gerektiğini söyledi.

Akıncı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhurbaşkanı, kültür-sanat etkinliklerine kucak açmalı; bunu sadece etkinlikleri himaye ederek yapmak yerine içselleştirebilmeli, kültür-sanatın, kalkınmanın parçası olduğunun farkında olmalı. Kalkınmayı hep rakamlarla ifade etmeye alıştırıldık. Oysa kalkınma salt rakamlardan ibaret bir olgu değildir. Ekonomik, siyasal, sosyal kalkınmanın yanında kültürel anlamda kalkınmışlık yoksa o ülke kalkınmış sayılamaz.”

Akıncı, bu nedenle kültür-sanat alanında çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarının öneminin büyük olduğunun altını çizdi.

Yapamayacağı bir şeyin sözünü vermediğini, siyasi yaşamında kültür-sanat alanında hizmet verip katkıda bulunduğunu anımsatan Akıncı, Başbakan Yardımcılığı ve Turizm Bakanlığı görevi sırasında yaptıklarından örnekler verdi.

Akıncı, cumhurbaşkanlığına seçilmesi halinde kültür-sanata ve folklor çalışmalarına katkı yapmaya devam edeceğini belirterek, “Dikkat ederseniz, ‘cekli’ ‘caklı’, yani ‘yapacağım’, ‘edeceğim’ şeklinde konuşmuyorum, çünkü ben bunları yaptım, bu nedenle gelecekte de yapmaya devam edeceğim” diye konuştu.

Akıncı’ya ziyareti sırasında eşlik eden tiyatro sanatçısı ve yönetmeni Yaşar Ersoy da, Akıncı’nın kültür-sanat alanında anlattıklarının da ötesinde katkıda bulunduğunu vurguladı ve Lefkoşa Halk Dansları Festivali’nin bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı’nın Belediye Başkanlığı döneminde başlatıldığını; devlet kitap yayınlamazken Lefkoşa Türk Belediyesi Yayınları adı altında Kıbrıslı sanatçıların birçok kitabının yayınlandığını, çeşitli kültür-sanat etkinlikleri için ödül kurumunu hayata geçirdiğini ifade ederek, “Belediye tarihinde kültür-sanat etkinlikleri Akıncı ile başladı” diye konuştu.

Folk-Der başkan, yönetim kurulu ve genç üyelerine Kıbrıs sorunu, bağımsız tarafsız cumhurbaşkanı olgusu, temiz siyasetle ilgili görüşlerini de özetleyen Akıncı, daha sonra gençlerin çevre ve kültürel mirasın korunmasıyla ilgili sorularını da yanıtladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.