1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KÜLTÜREL HAZİNELER ARMONİSİ” HEYETİ ÖZÇINAR’I ZİYARET ETTİ
“KÜLTÜREL HAZİNELER ARMONİSİ” HEYETİ ÖZÇINAR’I ZİYARET ETTİ

“KÜLTÜREL HAZİNELER ARMONİSİ” HEYETİ ÖZÇINAR’I ZİYARET ETTİ

Sinerji ve Kıbrıs Türk Kültür Derneği’nin ortaklaşa organize ettiği “Kültürel Hazineler Armonisi” organizasyonu için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’de bulunan heyet, bugün saat 12.30’da Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’a nezaket ziyaretinde

A+A-

Sinerji ve Kıbrıs Türk Kültür Derneği’nin ortaklaşa organize ettiği “Kültürel Hazineler Armonisi” organizasyonu için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’de bulunan heyet, bugün saat 12.30’da Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar kabulde yaptığı açıklamada “Anavatan - Yavruvatan arasındaki kültürel paylaşımın önemine” işaret ederek, dün akşam, Güzelyurt Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’de gerçekleşen etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Güzelyurt Belediyesi’nin kültürel ve sanatsal olayların oluşumu ve gelişimi için sanat alanında olanaklar yaratmaya çalıştıklarını belirten Özçınar, kültür derneklerine çalışmalarına başarı diledi.

ÖZERDEM

Sinerji Derneği Başkanı Yunus Özerdem ise ziyaretteki konuşmasında Kıbrıs Kültür Derneği ile ortaklaşa organize edilen “Kültürel Hazineler Armonisi” isimle etkinlik hakkında Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’a bilgi verdi.

Özerdem, 28 Ocak’ta başlayan ve 2 Şubat’ta sona erecek ortak organizasyonda, Sinerji, Kıbrıs Türk Kültür Derneği, AHDAD (Anadolu Halkdansları Topluluğu) ve HOYEM ‘in (halkoyunları eğitim merkezi) halk dansları ekiplerinin yer aldığını söyledi.

“Kültürel Hazineler Armonisi” etkinliğinin Türkiye ve KKTC halk oyunlarının karşılıklı tanıtımı amacıyla oluşturulduğuna dikkat çeken Özerdem  28 Ocak’ta Ankara’da, 30 Ocak Perşembe günü de Güzelyurt AKM’de halk dansları oyunlarının yer aldığı etkinlik düzenlediğini anımsattı.

Yunus Özerdem, ekiplerin temaslarını tamamlayarak 2 Şubat Pazar günü Ada’dan ayrılacağını söyledi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.