1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. KÜLTÜRLE MİRAS TEKNİK KOMİTESİ
KÜLTÜRLE MİRAS TEKNİK KOMİTESİ

KÜLTÜRLE MİRAS TEKNİK KOMİTESİ

Kültürle Miras Teknik Komitesi’ndeki Rum Temsilci Takis Hacıdimitriu, Apostolos Andreas Manastırı’nın restorasyonuna işaret ederek, iki toplum arasındaki işbirliklerinin önemine dikkat çekti.

A+A-

“APOSTOLOS ANDREAS SADECE İŞBİRLİĞİYLE ÇÖZÜMLER BULUNABİLECEĞİ MESAJINI VERİYOR”

"KIBRISLI RUMLAR VE KIBRISLI TÜRKLER ARASINDA İŞBİRLİĞİ OLMADAN HİÇBİR ŞEY YAPILAMAZ”

“BUGÜN APOSTOLOS ANDREAS MANASTIRI KONUSUNDA BAŞARIYA ULAŞMAK İÇİN TÜM ÖNKOŞULLAR VARDIR.”

Kültürle Miras Teknik Komitesi’ndeki Rum Temsilci Takis Hacıdimitriu, Apostolos Andreas Manastırı’nın restorasyonuna işaret ederek, iki toplum arasındaki işbirliklerinin önemine dikkat çekti.

Politis gazetesi yukarıdaki başlıkla verdiği haberinde Hacıdimitriu’nun Apostolos Andreas Manastırı, iki toplum arasındaki işbirlikleri, Kıbrıs sorunu ve diğer konulardan bahsettiği demecine yer verdi.

Habere göre Apostolos Andreas Manastırı’yla ilgili anlaşma imzalandığına işaret edilerek, bu çabada nelerin farklı olduğu sorusuna Hacıdimitriu, çalıştıklarını ve netice elde edebildiklerini belirtti.

Bir soru üzerine Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler arasında işbirliği olmadan hiçbir şey yapılamayacağını söyleyen Hacıdimitriu, “Bugün Apostolos Andreas Manastırı konusunda başarıya ulaşmak için tüm önkoşullar vardır. Sadece eğer sabote edersek başarısızlığa uğrayacak” diyerek, o zaman tarih ve uluslararası faktör karşısında hesap vermeye sorumlu olacaklarını belirtti.

Muhabirin “Apostolos Andreas Manastırı’yla ilgili çabayı Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin görüşmelerin yeniden başlama tarihiyle ilişkilendiriyor musunuz?” sorusuna ise Hacıdimitriu, “Kıbrıs’ta hiçbir şey tesadüf ve parça parça değildir” yanıtını verdi.

Apostolos Andreas Manastırı’yla ilgili anlaşmanın, işbirliğinin mümkün olduğu ve bu ülkede sadece olumsuz değil, olumlu gelişmelerin de olabileceği mesajını verdiğinden söz eden Hacıdimitriu, “Eğer biz de uzlaşmazlık arasaydık bir milyon uzlaşmazlık bulabilirdik. Teknik komitede bir taktik izliyoruz. Sorunlarla karşılaştığımızda bunların çıkmaza gitmesine izin vermiyoruz. Karşılıklı anlayışla her zaman ara çözüm arıyoruz” dedi.

“Başpiskopos’un, EVKAF’ın kendi adına (EVKAF) vermesine kararlaştırılan paraları tahsis edip etmeyeceğine ilişkin kuşkularını dile getirdiğini duydum” ifadesi üzerine ise Hacıdimitriu, “Başpiskopos’un konuları nasıl yorumladığıyla ilgili tartışmaya girmek istemiyorum. Bu onun görüşleri” dedi.

Devamında, belgeyi imzalayan Kıbrıs Rum tarafı, Kıbrıs Türk tarafı ve BM’nin üslendikleri taahhütleri tutmakta çok ciddi olduğunu söyleyen Hacıdimitriu, “Adım adım ilerliyoruz. Bizim için bir sondaki adım ihaleye çıkılmasıdır” şekilde konuştu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.