1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KUMARCILAR HANI’NIN RESTORASYONUNDA II. ETAP
KUMARCILAR HANI’NIN RESTORASYONUNDA II. ETAP

KUMARCILAR HANI’NIN RESTORASYONUNDA II. ETAP

TURİZM ÇEVRE VE KÜLTÜR BAKANLIĞI İLE CEMAN CONSTRACTİON ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

A+A-

Kumarcılar Hanı II. Etap restorasyon çalışmaları başlıyor.

Bu çerçevede, Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı ile Ceman Constraction arasında protokol imzalandı.

Kumarcılar Hanı’nda gerçekleşen imza töreninde protokole, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı ile Ceman Constraction Direktörü Barış Tosunoğlu imza koydu. İmza töreninde, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, Turizm Planlama Dairesi Müdürü Turgut Muslu, Kumarcılar Hanı hissedarı Aziz Kent ile Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti Uzman Müşaviri Durmuş Yavuz hazır bulundu.

HARMANCI

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı, imza töreninde yaptığı konuşmada, ülkenin ve Lefkoşa’nın önemli eserlerinden Kumarcılar Hanı’nın II. Etap restorasyon çalışmasının herkese hayırlı olmasını diledi.

Böylesi tarihi önem taşıyan bir esere hayat vermenin herkesin boynunun borcu olduğunu dile getiren Harmancı, projenin bu aşamaya gelmesine katkı koyan herkese teşekkür etti.

Mehmet Harmancı, yapılacak restorasyon çalışmalarında hanın aslına uygun ve gerçeğe yakın bir şekilde topluma kazandırılmasına dikkat etmek gerektiğini söyledi. Harmancı, restorasyon çalışmalarının 10 ay içerisinde tamamlanmasının öngörüldüğünü belirtti.

TOSUNOĞLU

Ceman Constraction Direktörü Barış Tosunoğlu ise, yapacakları çalışmalarda hanın değerine değer katmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyerek, projenin herkese hayırlı olmasını diledi.

 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.