1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KUMARHANELER ADASI OLMAKTANSA, ÜNİVERSİTELER ADASI OLALIM”
“KUMARHANELER ADASI OLMAKTANSA, ÜNİVERSİTELER ADASI OLALIM”

“KUMARHANELER ADASI OLMAKTANSA, ÜNİVERSİTELER ADASI OLALIM”

KKTC...

A+A-

 

AKINCI: “KUMARHANELER ADASI OLMAKTANSA, ÜNİVERSİTELER ADASI OLALIM”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ve öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Hasgüler’i kabul etti.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer kabulde yaptığı konuşmada, üniversiteleri hakkında Cumhurbaşkanı Akıncı’ya ayrıntılı bilgi vererek, Cumhurbaşkanı Akıncı’yı yeni akademik yılın açılışına davet etti.

KKTC ve TC arasındaki ilişkilere değinen Acer, üniversitelerin yapacağı ortak çalışmaların önemine değindi.

Acer, KKTC’ye daha sık gelip, buradaki üniversitelerle ortak çalışmalar yapmak arzusunda olduklarını da sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, Acer ve 18 Mart Üniversitesi’nin başarılarının devamını diledi.

Çanakkale’yi yıllar önce ziyaret ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Akıncı, programını ayarlayabilirse üniversitenin akademik yılı açılış törenine katılmaktan mutluluk duyacağını dile getirdi.

İlişkilerin geliştirilmesinin ve üniversitelerin ortak çalışma yapmasının önemine değinen Cumhurbaşkanı Akıncı, üniversitelerin kalitesinin arttırılması için daha çok çalışılması gerektiğini kaydetti.

“Kumarhaneler adası olmaktansa, üniversiteler adası olalım” diyerek, Türkiye’de olduğu gibi KKTC’de de üniversitelerin artık yasalarla kurulması gerektiğine dikkat çekti.

“HÜKÜMETİN ATACAĞI ADIMLARI DESTEKLEYECEĞİZ”

Konuşması ardından bir gazetecinin, dövizle çalışan eğitim kurumları hakkındaki sorusunu yanıtlayan Cumhurbaşkanı Akıncı, Başbakanın bugün, dövizle çalışan eğitim kurumlarıyla bir toplantı yapacağını anımsattı.

Kendisinin hükümetle haftalık temaslarını sürdürdüğüne dikkat çeken Cumhurbaşkanı Akıncı, hükümetin bu konuda atacağı adımlarda Cumhurbaşkanın desteğini alacağını, alınacak tedbirlerin arkasında duracaklarını vurguladı.

Geçmişte yapılan kur sabitlemesinin benzeri bir adımın atılabileceğine işaret eden Cumhurbaşkanı Akıncı, bunun haricinde ayrıca bir adım atılması gerekirse, kendisinin elinden geleni yapmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.