1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''KUMARHANELERDE NELER DÖNÜYOR BİLİNMELİ''
''KUMARHANELERDE NELER DÖNÜYOR BİLİNMELİ''

''KUMARHANELERDE NELER DÖNÜYOR BİLİNMELİ''

Kimisi Ercan Devlet Havalimanı, kimisi kumarhaneler, kimisi zamlar dedi...

A+A-

TEŞVİK (DEĞİŞİKLİK) YASA TASARISI OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

MECLİS ÇALIŞMALARINA BAŞBAKAN’IN ÖNERİSİYLE ARA VERİLDİ

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu bugünkü toplantıda Teşvik (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı oy çokluğuyla kabul etti; ardından çalışmalarına Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'nun önerisiyle ara verdi.

Tasarı, KKTC’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına destek olacak, yurtiçi ve yurtdışındaki gerçek ve tüzel kişilerin gerçekleştirecekleri yatırımların önünün açılması için kullandırılacak yatırım kredilerinin hacminin, ipotek ve teminat imkanlarının düzenlenmesini öngörüyor.

TATAR

Tasarıyla ilgili ilk sözü alan UBP Milletvekili Ersin Tatar, teşviğin bir bağışlama olduğuna işaret ederek, bunu yaparken, hak edene vermeye özen göstermek gerektiğini söyledi.

Kumarhanelerin denetiminin önemine vurgu yapan Tatar, bu işin otomasyona bağlandığı örnekler bulunduğunu söyledi. Tatar, devletin kumarhanelerde neler döndüğünü bilmesi ve devletin bu işten daha fazla para alması gerektiğini belirtti.

Tatar, Ercan Devlet Havalimanı’nın özelleştirilmesine teşvik verilmemesini de eleştirdi.

ANGOLEMLİ

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli konuşmasında, ipotek konusu deyince akla, KKTC’nin ipotekle dünyaya rezil olmasının geldiğini söyledi. Angolemli, “İpotek demek, tapu demek… Eğer hükümet bu kadar duyarlıysa, tapusunu alamayan İngilizlere tapularını vermenin yollarını aramalı” dedi.

Angolemli, Güney Kıbrıs’ta malını bırakan insanların mağduriyetinin de giderilmesi gerektiğini söyledi.

SANER

UBP Milletvekili Ersan Saner, yasa tasarısına olumlu oy vereceklerini vurgulayarak başladığı konuşmasında, teşviğin turizmde büyük önem taşıdığına işaret ederek, hükümetten konuya açıklık getirmesini istedi.

Saner, 2009’dan beri gelişen turizmin, gerekenin yapılmaması halinde gerileteceğini savundu.

ÇAKICI

TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı da konuşmasında, vakıf arazilerinin değerlendirilmesi konusuna netlik getirmek gerektiğini söyledi.

ATUN

UBP Milletvekili Sunat Atun da konuşmasında, bu yasanın kendi dönemlerinde hazırlanan bir yasa olduğuna işaret ederek, kadük olmuş bir sürü yasaları olduğunu hatırlattı.

Atun, ülkedeki yatırım ortamının her geçen gün bozulduğunu savunarak, hükümetin, işe zamla başlayarak üretimi baltaladığını söyledi. Bütçe açığının her geçen gün arttığını savunan Atun, hükümetin süratle ortaya bir plan koyması gerektiğini belirtti.

DENKTAŞ

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ise konuşmasında, ilgili yasanın, vakıf malları üzerine yapılan yatırımlara da ipotek getirilmesini öngördüğüne işaret etti. Yatırıma ihtiyaç olduğunu kaydeden Denktaş, bu yasayla bir eksikliğin giderileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından yasa tasarısı madde madde görüşülüp, oylandı ve yasa oy çokluğuyla kabul edildi. UBP, CTP-BG ve DP-UG milletvekilleri olumlu, TDP milletvekilleri ret oyu verdi.

BAŞBAKAN ARA VERİLMESİNİ ÖNERDİ

Genel kurul daha sonra, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun önerisiyle çalışmalarına saat 12.45’e kadar ara verdi.

Verilen Ara Esnasında

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda oturuma yarım saat ara verilmesinin ardından siyasi parti grupları ayrı ayrı toplandı.

İktidar partileri CTP-BG ile DP-UG yanında UBP grubu da Meclis’te bir araya geldi.

Toplantıların içeriği ve süreleriyle ilgili resmi açıklama olmazken, çok sayıda gazeteci Meclis’teki gelişmeleri izliyor.

Meclis Genel Kurulu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun önerisiyle çalışmalarına ara vermişti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.